SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Canavarca Hisle Öldürdü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:12
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesinde eşini, başını demir sopa ve çekiç ile parçalayarak öldüren katil sanığı için mahkeme Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair rapor aldırılmasına karar verildi.

Hekimhan İlçesinin Basak Mahallesi'nde (köyünde), 8 Nisan 2014 tarihinde yaşanan olayda İsmail Çalışkan (58) adlı şahıs, eşi Fatma Çalışkan’ı (44) önce demir sopa ile ardından ise çekiç ile vurarak öldürmüştü. Katil zanlısı eşini öldürdükten sonra kanlar içinde kalan kadını evde bırakarak gitmiş ve talihsiz kadın olay yerinde ölmüştü. Fatma Çalışkan’ın kesici alet ve çekiç tarzı alet ile kafasına aldığı çok sayıda darbeye bağlı beyin kanaması ve kafa travması neticesinde öldüğü tespit edilmişti. 

Cinayete ilişkin davanın 5. duruşmasına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma Savcısı,  sanık için cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden rapor aldırılmasını talep etti.

“TAKDİRİ İNDİRİM YAPILMAMALI”

Mağdur tarafın avukatı Yasemin Hamamcı ise, “Bize göre sanık yönünden cezai ehliyet açısında rapor aldırılmasına gerek yoktur. Zira duruma sürecinde kendisini rahat bir şekilde ve makul bir şekilde ifade etmiştir. Bu yönde her hangi bir itirazı ya da beyanı yoktur. Olayın öncesinde de her hangi bir psikolojik tedavi gördüğüne ilişkin bir emare de yoktur. Sanık yönünden tahrik ya da takdiri indirim nedenlerinin uygulanmamasını gerektiğini düşünüyor ve canavarca hisle adam öldürme söz konusu olduğu için nitelikli adam öldürme suçundan cezalandırılmasını istiyoruz. Zira yılarca eşine şiddet göstermiştir.  Kadına karşı bu şekilde uzun süre şiddet gösteren sanık yönünden takdiri indirim nedeninin uygulanmaması gerekir. Zira olaydan sonra da hiçbir şekilde pişmanlık göstermemiştir, kafatasını tamamen parçalamıştır” dedi.

Sanık İsmail Çalışkan ise, “Benim her hangi bir rahatsızlığım yoktur. Sadece muhtar olaydan sonra kulağıma vurduğu için kulağımda rahatsızlık vardır” dedi. Katil zanlısı, eşini namus meselesi nedeniyle öldürdüğünü iddia etti.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

“ÇAY DEMLEYİP İÇMİŞ….”

Hekimhan ilçesinde yaşanan cinayet olayını gören tek görgü tanığı ise evin 11 yaşındaki kız çocuğu K. Küçük kız, daha önceki duruşmada tanık sıfatıyla verdiği ifadesinde babası İsmail Çalışkan'ın annesini vahşete varan şekilde nasıl öldürdüğünü, tüm ayrıntıları ile birlikte mahkemede anlatmıştı. Küçük kız çocuğu, annesinin yerde kanlar içinde can çekişirken, babasının ise çay demleyerek, ekmek arası peynir yiyip dışarı çıktığını söylemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız