SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Canım, Cicim, Güzelime Kanmayın'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, “Bilinçli Eş Seçimi” konulu bir konferans verdi.

Prof. Dr. Nevzat Battal, İnönü Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Bilinçli Eş Seçimi' konulu konferansta, üniversite öğrencilerine, evlenecekleri kişiyi seçerken dikkat etmeleri gerekenler hakkında bilgi verdi.Öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta Battal, eş seçimi konusunda önerilerde bulundu.

Kişilerin eşlerini seçerken kişilik yapısı, kültürel uyum, ekonomik yeterlilik ve cinsel uyum gibi faktörleri göz önünde bulundurması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Battal, “ Kişi bu dönemde yaptığı bir hatanın bedelini ömür boyu ödeyebilir. Onun için eşinizi seçerken çok dikkat edin ve gerekirse ona 'Hayır' deyin” dedi.

Evlenmeden önce kişinin gerçek karakterini gizleyebildiğini, karşısındakinin de cinsel duyguların etkisine kapılarak bunu fark edemediğini belirten Prof. Dr. Battal, ancak evlenip aynı çatı altında yaşamaya başlayınca gerçek kişiliklerin ortaya çıktığını bildirdi.

Eş adayının gerçek karakterinin, bazı ipuçlarına dikkat ederek anlaşılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Battal, şunları kaydetti:

“Size (canım, cicim, güzelim, bir tanem, hayatım) şeklinde güzel güzel yaklaşabilir. Sakın inanmayın. Size karşı çok iyi duygularla yaklaşıyor olabilir. Size değil, sizin dışınızdakilere, çevrenizdeki diğer insanlara, ailesine, hayvanlara ve doğaya karşı yaklaşımı nasıl? Size karşı çok sevecen, güler yüzlü ama diğer insanlara egoistçe yaklaşıyor, kendi menfaatini düşünüyor. Acımasız, çıkarcı ama size çok iyi davranıyor. Size garanti olarak söylüyorum, evlendikten sonra diğer insanlara nasıl davranıyorsa, size de öyle davranacaktır.”

Olağan durumlarda kişilerin kendini maskeleyip şirin gösterebileceğini de kaydeden Prof. Dr. Nevzat Battal, şöyle devam etti:

“Kişinin, evleneceği insanın gerçek karakterini anlaması için onun olağanüstü durumlardaki davranışlarını ve beden dilini çok iyi okuması gerekir. Beden dili yalan söylemez, jestler mimikler, ses tonu. Olağan durumda biz gerçek kişiliğimizi saklayabiliriz ama olağanüstü durumlarda gerçek dostlar ortaya çıkar, maskeler düşer. Olağanüstü durumlar yaratarak sınav yapın demiyorum, ancak bu gibi durumlarda verdiği tepkileri çok iyi gözlemleyin. Ancak her ikinizi ortak tanıyan bilgisine, tecrübesine güvendiğiniz dostlarınızın ve büyüklerinizin önerisine kulak verin.”

Eş seçerken her yönüyle kusursuz bir insan aramanın da yanlış olduğu, hiç kimsenin dört dörtlük olmadığını ifade eden Prof. Dr. Battal, “ Kusursuz dost arayan dostsuz, kusursuz eş arayan evde kalır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız