SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Canım Yavrum Özledim Seni..''

A- A+ PAYLAŞ

Arkadaşının Battalgazi ilçesi Adagören Köyü civarındaki bahçesinde yapılan kınası sırasında nereden ve kim tarafından atıldığı belli olmayan bir kurşuna hedef olarak can veren Begüm Kartal'ın cenazesi toprağa verildi.. Malatyaspor'un eski futbolcularından, işadamı Hasan Kartal ile Eczacı Nazan Kartal'ın tek çocukları olan Begüm'ün cenaze töreninde genç kızın tabutuna kapanan annesi, "Canım yavrum, özledim seni.." diyerek gözyaşı döktü.

ARKADAŞININ KINASI İÇİN TATİLDEN GELDİ..
Galatasaray Üniversitesi İktisat bölümü son sınıf öğrencisi olan ve 22. yaş gününü de ölümünden bir gün önce kutlayan Begüm Kartal'ın, ailesi ile birlikte Mersin'de tatilde iken, Eczacı Fezan ve Zeki Özyavuz çiftinin kızları olan arkadaşının düğünü için Malatya'ya geldiği belirtildi.

Genç kızın, 22. doğum yıldönümünü Özka Tesisleri'nde ailesi ile birlikte kutladığı, Pazar akşamı da Özyavuz ailesinin Adagören Köyü civarında bulunan bahçelerinde yapılan kına törenine katıldığı, saat 21.00 sıralarında kına devam ederken oturduğu sandalyeden yere düştüğü ve çevredekilerin genç kızın yüzünü kanlar içinde görünce vurulduğunu farkettikleri bildirildi. Sağ kulak arkasından giren kurşunun beynine hasar vermesi nedeniyle yaşamını yitirdiği anlaşılan genç kıza isabet eden kurşunun yanı sıra, bir kurşunun da bahçedeki yazlık evin duvarına isabet ettiği bildirildi.

Kanlar içerisinde hastaneye kaldırılan genç kızın, olay yerinde ölmüş olduğu saptanırken, kınaya katılan davetliler, kına sırasında davetlilerden silah kullanan olmadığını, çevreden 5 el silah sesi duyulduğunu söylediler.

Genç kızın, muhtemelen bahçe dışından açılan ateş sonucu yaşamını yitirmiş olduğu değerlendirilirken, jandarma olayın meydana geldiği bahçede ve çevresinde geniş çaplı araştırmaya başladı. Genç kıza ve duvara isabet eden 2 mermi çekirdeğinin de balistik incelemeye gönderildiği, kına sırasında çekilen görüntülerin de Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma tarafından değerlendirilmekte olduğu bildirildi.

ACI HABERİ MİLLETVEKİLİ VERDİ..
Malatyaspor-Trabzonspor maçının bitmesinden hemen sonra telefonla olayı haber alan milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, hemen hastaneye koştu. Ancak, yapacak hiçbir şey yoktu. Genç kız, hastaneye getirildiğinde çoktan ölmüştü. Buna rağmen, yaklaşık yarım saat süreyle, yaşama döndürmek için doktorlar çaba gösterdiler.

Genç kızın babası Hasan Kartal ise, kına gecesine gitmemiş, Malatyaspor- Trabzonspor maçını evde televizyondan seyretmişti. Hiçbir şeyden haberi yoktu. Önce kızının yaralandığı ve ameliyatta olduğu kendisine bildirildi. Hemen hastaneye koşan acılı babayı, milletvekili Aslanoğlu uzun süre, "Ameliyatta.." diye oyaladı ve gece yarısından sonra, acı haber yine milletvekili tarafından Hasan Kartal'a bildirildi.

Milletvekili Aslanoğlu, mezarlıkta "Biricik kızının öldüğünü Hasan'a söylemek bana kaldı.. Hayatımın en zor anlarıydı.. Allah kimsenin başına vermesin böyle bir acıyı.." diye gözyaşı döktü.

HAZİN TÖREN..
Malatyaspor'un eski futbolcularından, işadamı Hasan Kartal ile Sıtmapınarı'ndaki "Begüm Eczanesi"nin sahibi Eczacı Nazan Kartal'ın tek çocukları olan Begüm Kartal'ın cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı Aile Kabristanı'nda toprağa verildi.

Genç kızın cenaze namazının kılınmasından önce, musalladaki tabutuna kapanan acılı anne "Canım yavrum, özledim seni.." diye gözyaşı döktü. Kısa bir süre önce çekilen üstteki fotoğrafta tek çocuğu Begüm ile birlikte görülen baba Hasan Kartal'da, kızının tabutunu gözyaşları içerisinde taşıdı ve cenaze töreni boyunca ağladı. Kartal, kızıyla mutluluklarını yansıtan fotoğraftaki tişörtüyle katıldığı cenaze töreninde, tabutu taşırken sık sık öptü..

Begüm Kartal'ın cenaze namazını Malatya Müftüsü Bekir Gerek kıldırdı. Cenaze törenine; genç kızın annesi-babası, dedesi Bedri Kartal, amcaları Demir ve Muhteşem Kartal, dayısı Aziz Özmansur ve diğer akrabalarının yanı sıra, Kartal ailesinin dostu olan ve olayı haber aldıktan itibaren sürekli acılı ailenin yanından ayrılmayan, kendisi de gözyaşı döken Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'daki birçok ilçe ve belde belediye başkanı, çeşitli meslek kuruluşları ile bazı siyasi partilerin başkanları ya da yöneticileri, Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi ile yöneticiler, Malatya'daki spor camiasının önde gelen isimleri, Malatyaspor'un Malatyalı eski futbolcuları ile oldukça kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldılar.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra okunan duanın ardından konuşan Müftü Gerek, Begüm Kartal'ın menfur bir cinayete kurban gittiğini, bu cinayetin cehaletten kaynaklandığını ve olaya neden olanın "katil" olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız