SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Canından Verecek Kadar

A- A+ PAYLAŞ

Bitlisli genç çift için artık her gün yeni bir Sevgililer Günü olarak hayatlarında yer alacak. Geçtiğimiz yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde eşiyle tanışan genç, bu yılki 14 Şubat'ta eşine karaciğerini verdi. Yoğun bakımdan çıkan çift, hayata yeniden 'merhaba' dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Bitlisli genç çiftin 14 Şubat tesadüfleriyle katmerlenen sevgisi konuşuluyor. Bitlis'te geçtiğimiz yıl teyzesinin yanına giden Firdevs (20), burada 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Maşallah Akın (23) ile tanıştı. Gençler, geçtiğimiz nisan ayında ise evlendiler. 18 haftalık hamile olan Firdevs Akın, rahatsızlanınca önce Bingöl, ardından Diyarbakır ve son olarak da Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi. Bilinci kabalı vaziyette getirildiği Turgut Özal Tıp Merkezi'nde acil olarak karaciğer aranan genç kadına geçtiğimiz 14 şubat günü kocası Maşallah karaciğerini verdi. Yoğun bakımdan sonra servise kaldırılan genç çiftin aynı odada ranzaları yan yana konularak tedavilerine devam ediliyor.

Eşini çok sevdiğini söyleyen Maşallah Akın (23), "Eşim hastalandı. Bitlis Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Oradan Diyarbakır'a sevk ettiler. Oradan da Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gönderdiler. Bana 'Eşinin ciğerleri gitmiş' dediler. Ben de, 'karaciğerlerimi vereceğim' dedim, verdim. Hiç düşünmeden karaciğerlerimi verdim. Eşimi çok seviyorum. Biz geçen yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tanıştık. Bu yıl da 14 Şubat'ta eşime karaciğerimi verdim. Eşim, geçen yıl 14 şubatta teyzesine gelmişti, orada
tanışmıştık. İyileştikten sonra Bitlis'teki köyümüze gidip, birbirimizi severek hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Eşinin kendisine karaciğerini verdiğini ancak ameliyattan sonra öğrendiğini söyleyen Firdevs Akın (20), "Ameliyatım iyi geçti. Eşim hiç düşünmeden, beni sevdiği için karaciğerini verdi. Mutluyuz. Ben de olsaydım, karaciğerimi verirdim. Ameliyattan önce eşimin karaciğerini vereceğini bilmiyordum. Ameliyattan sonra öğrendim ve mutlu oldum" dedi.

"KARACİĞER NAKLEDİLMESEYDİ, HASTAYI KAYBEDERDİK"
Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakil Ekibi'nde görevli Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, "Hastamız, karaciğer yetmezliği nedeniyle 14 şubat günü acil servisimize başvurmuştu. Bilinci kabalı bir vaziyetteydi. Hastayı o zaman makineye bağladık. Acil olarak karaciğer aradık. Yakınlarına karaciğer verecek kimsenin olup olmadığını sorduk. Eşinin karaciğerini aldık. Hastalarımız bugün çok iyi durumda. Hastamız geldiğinde bilinci kabalıydı, şu anda genel durumu gayet iyi. Hastamız, 18 haftalık gebe. Ancak ilaçlardan dolayı bebeği alacağız. Eşi karaciğerini vermeseydi, hastayı yüzde 100 kaybederdik. Karaciğer fonksiyonları çok kötü durumdaydı. Acil olarak ameliyata aldık. Kocası, herhangi bir tereddüt etmeden kararını vererek, karaciğerini verdi. Hastalarımızın durumu şu anda iyi" şeklinde bilgi verdi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakil Ekibi'nde görevli Başasistan Dr. Volkan İnanç, "Hastalarımızın son durumları gayet iyi. Bir sıkıntı yoktur. Taktığımız karaciğer de çok güzel çalışıyor. Sevgililer Günü'nde daha anlamlı bir hediye olmazdı, ikinci bir hayat hediye etti. Şu anda her şeyin iyi gitmesi hepimizi mutlu ediyor" ifadelerini kaydetti.

Maşallah'ın babası Tayyip Akın ise "Doktorlarımızdan Allah razı olsun. Gençler birbirini çok seviyordu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız