SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Caniye 4 Saat Yalvarmış

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, özel bir dershanede öğretmen olan Aygün Kıranşan'ın öldürülmesi sonrası katil zanlısının yakalanmasıyla ilgili olarak basın mensuplarına bilgiler verdi.

Ahmet Pehlivan, yaptığı açıklamada, "Son günlerde Malatya'da meydana gelen olaylarla ilgili vatandaşlarımızın ve basın mensuplarının daha doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu toplantıyı düzenledik. 15 Şubat'ta kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan Aygün Kıranşan ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğümüz Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği 10 günlük ciddi ve polisiye yöntemlerle sonuca ulaşmıştır. Öncelikle maktuleyle ilgili olarak, anlık gelişen spesifik bir olay olduğunu söylemek istiyorum. Aygün Kıranşan'ı öldüren R.İ'nin ise şuana kadar hiçbir olaya karışmadığını ve bu olayın ise anlık geliştiğini belirtmek istiyorum.

Halkımızın ıssız ve sakin yerlerde daha dikkatli olması konusunda uyarıyoruz. Bu gelişen olaydan dolayı da korkmamalarını istiyoruz. Ciddi bir olay şuana kadar olmamıştır buda spesifik, anlık bir gelişmedir. 10 günde şahıs yakalanmış ve kendisiyle ilgili beyanında, otobüsten inmek suretiyle Aygün Kıranşan ile karşılaştığını, gasp amaçlı maktuleyi 50 metrelik ağaçlık alana götürdüğünü, şahsın mevcut olan çantasından 80 TL parayı ve banka kartlarını aldığını, devamında ise 4 saatlik bir konuşma gerçekleştiğini bu arada tecavüze yeltendiğini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi. Bunun yanında, parasını, banka kartlarını ve şifresini aldıktan sonra polise haber verir düşüncesiyle şahsı öldürdüğünü, daha sonra maktuleyi ağaçların arasına sakladığını, birkaç gün şahsın yerini değiştirdiğini 3 gün sonra da şahsı torbaya koyup, el arabasıyla yaklaşık 4-5 kilometre uzaklıkta bir kanalın etrafında açtığı çukura gömdüğünü itiraf etti. Bunlar tahkikatın aşamalarından elde edilen bilgilerdir. Bu olayın öncesi ve sonrasında ekiplerimiz ciddi bir çalışma yapmıştır. Sadece kamera değil, polisiye yöntemler de kullanılmıştır. Bunun sonucunda şahıs yakalanarak, adli mercilere teslim edilmiştir" dedi.

Öte yandan Aygün Kıranşan'ın katil zanlısına "Beni öldürme, sana ne istersen vereyim" dediği, katil zanlısının ise Kıranşan'ın parası ve banka kartlarını aldıktan sonra boğmaya çalıştığı, başaramayınca ağzını ve burnunu kapatarak, öldürdüğü ortaya çıktı. Katil zanlısının, Aygün öğretmenle 4 saat konuştuğu, tecavüze yeltendiği, başaramayınca da vazgeçtiği kaydedildi.

Pehlivan, diğer yandan geçtiğimiz haftalarda Malatya'da gelen 2 cinayet hakkında da basın mensuplarına bilgiler verdi. Pehlivan, "20 Şubat'ta Zaviye Mahallesi Eren Sokak Mutlu Kent Sitesi C-2 blok kat 5 daire 10'da meydana gelen olayda, maktule Kadime Şanlı bir süredir ayrı yaşadığı resmi nikahlı eşi H.Ş tarafından göğüs kısmından bıçaklanmak suretiyle öldürülmüş olarak bulunmuştur. Olaya müteakip görevlilerimizce yapılan çalışmalar neticesinde olayın faili H.Ş suç aleti bıçak ile birlikte yakalanmış,
hakkında tanzim olunan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine teslim edilmiştir.

20 Şubat günü Malatya'da meydana gelen diğer bir olayda ise, Şeyhbayram Mahallesi Hacı Bektaş Veli Caddesi 3. Sokak Numara 5'te meydana gelen olayda, B.T tarihten 13 gün önce gayri resmi olarak yaşamaya başladığı M.Ö'yü (Memnune Özdemir) kıskançlık yüzünden tahra ile öldürmüş, olayın faili B.T suç aleti tahra ile birlikte yakalanmış, hakkında tanzim olunan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine teslim edilmiştir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız