SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çankaya'da Bir İlk

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:43:35
Çankaya'da Bir İlk
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde ‘Başkomutan’ sıfatıyla ilk defa Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi. Çankaya Köşkü’nün tören alanındaki resepsiyonda Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül yaklaşık bir saat davetlilerle tokalaştı. Resepsiyona muhalefet liderlerin katılım gerçekleşmedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘Başkomutan’ sıfatıyla Çankaya Köşkü’nde ilk kez resepsiyon verdi. Sabah saatlerinde Çankaya Köşkü’nde tebrikleri kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, akşam saatlerinde de bir ilki gerçekleştirdi. Köşk tarihinde ilk defa bir resepsiyon tören alanında gerçekleştirildi. Çankaya Köşkü’nün bahçesindeki tören alanında gerçekleştirilen resepsiyona bin 600 kişi davet edildi.

TOKALAŞMA BİR SAAT SÜRDÜ

Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte resepsiyon veren Cumhurbaşkanı Gül, yaklaşık bir saat resepsiyona katılan davetlilerle tokalaştı. Resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Ferruh Kaleli, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri, işadamları, akademisyenler, sanatçılar, sporcular, gaziler ve şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, medya kuruluşlarının temsilcileri, askerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Uzun kuyrukların oluştuğu ve yaklaşık bir saat süren karşılamanın ardından gazetecilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, ilk kez açık havada bir resepsiyon verdiklerini belirterek, “Yağmur yağacaktı diye korktuk ama yağmadı” dedi.

MUHALEFET LİDERLERİ RESEPSİYONA KATILMADI

Tarihte ilk defa bir Cumhurbaşkanı tarafından ‘Başkomutan’ sıfatıyla verilen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna muhalefet liderleri katılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Eş Genel Başkanları Selehattin Demirtaş ile Gültan Kışanak resepsiyona katılmadı. BDP’den Sırrı Sakık katılırken, CHP’den ise sadece Sinan Aygün resepsiyonda yer aldı.

HAYRÜNNİSA GÜL’E NAZAR BONCUĞU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün davetlileri kabulü sırasında ilginç bir olay yaşandı. AK Partili bir milletvekili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e nazar boncuğu hediye etti. Nazar boncuğunu avucunun içine alan Hayrünnisa Gül, korumasını yanına çağırarak nazar boncuğunu verdi.

RESEPSİYON ALINANA DEV EKRAN

Çankaya Köşkü’nün tören alanında ilk defa gerçekleştirilen resepsiyonda, alana dev ekran kuruldu. Alan içerisine kurulan dev ekran sayesinde Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün davetlileri kabul edilişi buralardan izlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız