SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çankaya'ya Belediyeyi Şikayet

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:51:14
Çankaya'ya Belediyeyi Şikayet
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye bünyesindeki müdürlüklerde kazan kaynıyor. Müdürlük bünyesinde kadrolu memurlar kızağa çekilir, pasif görevlere verilirken, sözleşmeli statüsünde çalışan personele imza yetkileri ve müdür vekilliği görevleri veriliyor. Müdürlüklerde kadrolu-sözleşmeli çekişmesi Cumhurbaşkanlığına kadar uzandı. Yapılan atamalarla sosyal barışı bozulan ve personeli arasında büyük huzursuzluk yaratan görevlendirmelerden sonra Ulaşım, Destek Hizmetleri ve Emlak İşleri Müdürlüklerinde kadrolu- sözleşmeli personel çekişmesi yaşanıyor.  Belediye yönetiminin kurum içi yaptığı görevlendirmelerle sosyal barışı bozulan Ulaşım, Destek Hizmetleri ve Emlak İşleri Müdürlüğünde hizmetlerin kadrolu memurlar yerine vekaleten sözleşmeli personele verilmesi belediye personeli arasında sıkıntı yarattı. Durumdan şikayetçi olan kadrolu personel Cumhurbaşkanına bir dilekçe yazarak “Anayasaya, yasalara ve yönetmeliklere aykırı olarak yürütülen yapılanmanın tespiti, sürece destek veren sorumlular hakkında soruşturma açılmasını” istediler  
 
Kadrolu Personel
Kadrolu personel, “Yıllardır çalıştığımız kurumumuzun bizleri görmezden gelmesi ve hakkımızı göz göre göre başkalarına vermesi hangi vicdan ve yasalara sığar? Böyle adalet olur mu? Devletin memuru olmak suç mu? Hakkımızı alabilmemiz için istifa edip onların istediği gömleği mi giymemiz gerekir?” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. 
 
Konunun uzmanları “Yasal olarak sözleşmeli personele imza yetkisi veya müdür/ müdür vekili gibi görevlendirme mümkün olmamakla birlikte belediye yönetimi “Tedviren” (Geçici) olarak sözleşmeli personele imza yetkisi veya makam ihdas edebiliyor. Tabiiki bunlar kısa süreler için geçerli. Maalesef belediye yönetimi bu yöntemi benimsemiş durumda. Destek Hizmetleri ve Emlak İşleri Müdürlüğü ile zamanın çoğunu il dışında geçirmesi nedeniyle Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde söz konusu durum mevcut” diyerek Belediye yönetiminin personel politikasını eleştirdiler. 
 
Şikayet Mektubu 
“Malatya Belediyesinde Anayasaya ve Yasalara Aykırı Yapılanma” başlığı ile Cumhurbaşkanlığına iletilen şikayet dilekçesinde özetle; “Anayasa ve yasalarda kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevlerin memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görüleceği açıkça belirtilmiştir. Belediye bünyesinde anayasa gereğince memurlar ve diğer kamu görevlilerince yürütülmesi gereken kamu hizmetlerinin tamamına yakını taşeron firma işçileri eliyle yürütülmektedir” denildikten sonra . “Anayasanın Devlet Memurları Kanunu Belediye Kanunu ve Zabıta Yönetmenliğine aykırı olarak yürütülen yapılanmanın tespiti yapılanma sürecinde bulunan veya sürece destek veren sorumlular hakkında soruşturma açılması ve Anayasa ve yasalara aykırı yapılanmanın önlenmesi hususunda bilgi ve gereğini arz ederim” ifadeleri yer aldı. 
 
Geçmişte Ulaşım Müdürlüğünde Yaşananlar  
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde yaşanılanlar bu kadarla sınırlı değil. Yaklaşık 3 ay önce Müdürlük bünyesinde Fuarcılık AŞ’de sözleşmesi bulunan kişiye komiserlik unvanı verilmesi burada görevli bulunan ve kadrolu statüsünde olan 6 memurun tepkisine neden olmuş ve tepkilerini Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğündeki görevlerinden ayrılarak, Zabıta Müdürlüğü bünyesine geçerek göstermişlerdi. Ayrıca 6 memurun, Belediye Başkanlığına konuya ilişkin olarak dilekçe yazdıkları ancak bundan henüz bir sonuç alamadıkları bilgisi alındı. 
 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız