SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Canla Başla Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:29
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz ve beraberindeki heyet Yeşiltepe semtinde teravih sonrasında halkın sorunlarını dinledi. Şükrü Özdemir isimli vatandaşın evine misafir olan Ömer Faruk öz ve beraberindekiler Yeşiltepelilerle birlikte çay içip ülke meselerinin yanısıra Malatya gündemi ile ilgili sohbet ettiler.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay’ın da hazır bulunduğu ziyarette Yeşiltepe’nin sorunları da başkan yardımcısına iletildi. Özellikle Koşu Mahallesinin şuyulandırma ve altyapı problemleri konularında başkan yardımcısına talepler iletildi.

Son dönemde yoğun bir mesai ile TBMM’nden geçen torba yasa ile birçok sorunun çözümüne yönelik değişiklikler yapıldığını anlatan Ömer Faruk Öz şunları anlattı:

“Bu millet için canla başla ne gerekiyorsa yapıyoruz. Şehit yakınları ve gazilerin istihdamı ile ilgili önemli düzenlemeler yapıldı. Muhtarlarımızın özlük hakları iyileştirildi. 28 Şubat döneminde kapatılan vakıfların yeniden açılabilmesinin yolu açıldı. Darbeye dayanak teşkil eden TSK iç hizmet kanununda değişiklik yapıldı. Bütün çaba daha demokratik, daha müreffeh bir Türkiye için güçlü altyapı sunmak. Ülkemiz çok önemli projelere imza atıyor ve ekonomik olarak tüm dünyanın kıskandığı bir durumda.”

Ömer Faruk Öz’e ev ziyaretinde İl Başkan yardımcısı Eyüp Sağlam, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Zeren ve Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Apak eşlik ettiler.

ESNAF ZİYARETİ..

Öz ve beraberindeki heyet PTT Caddesi ve Temelli pasajının esnafını da gezerek sorunlarını dinledi.

Esnaf ziyaretinde son Gezi Parkı olayları ve Mısır’daki darbe ile ilgili olarak ayaküstü sohbetler yapıldı. 

Konuyla ilgili olarak Ömer Faruk Öz şunları anlattı:

“Kim ne oyun peşinde olursa olsun. Onların oyunu varsa Allah da onların oyununu bozar. Demokratik yollarla başarılı olamayacaklarını anlayanlar böyle dolaylı yollara başvuruyorlar. Bu oyunlar hem başbakanımızın dik duruşu hem de halkımızın prim vermemesi dolayısıyla bozulmuştur.

Mesele çevrecilik ise bizden daha çevreci bir hükümet gelmedi bugüne kadar. Son 10 yılda orman varlığımız 900 bin hektar yani 9 milyon dekar artmıştır. Dünyadaki orman varlığı sürekli azalırken, ülkemiz orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biri olmuştur.

Mısırda da benzer bir oyun sergileniyor. Orada oyunun tutmamasını ve kardeş Mısır halkının bir an önce demokratik haklarını kullanarak bir yönetim tesis etmelerini bekliyoruz.”

Ömer Faruk Öz’e esnaf ziyaretinde İl Başkanı Bülent Tüfekçi, İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, İl Yönetiminden Coşkun Çetin ve Merkez İlçe Yönetiminden Şener Sarnıcı eşlik ettiler.

TSO'DA..

Öz, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret edip, başkanlığa tekrar seçilen Hasan Hüseyin Erkoç’a ‘hayırlı olsun’ dileğini iletti.

MTSO’da gerçekleşen ziyarete, AKP İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve parti yöneticileri de katıldı.

Ziyarette konuşan AKP Malatya Milletvekili Öz, yeni teşvik yasası ile işverenin çalışanın sigortasını devletin 2016 tarihine kadar ödeyeceğini bildirip, 1. organize sanayi bölgesinin devamı olan 3. organize sanayi bölgesinin yüzde 20’sinin alt yapısının 30 Temmuz’da ihale edilecek olması ile buraya fabrikaların kurulmaya başlanacağını bildirdi.

MTSO’nun Malatyalı işadamlarının yoğun olduğu şehirlerde, işadamları ile toplantı düzenleyip 3. organize sanayi bölgesine yatırım yapmalarının talep edilmesini isteyen Öz, bu konuda kendilerinin de yardımcı olabileceklerini söyledi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise 5084 sayılı teşvik yasasının 5010 olarak devam etmesinin iş dünyasını sevindirdiğini kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Organize sanayi bölgesinin devamı olan 3. organize sanayi bölgesinin alt yapısının bir bölümünün 30 Temmuz’da 20 milyon TL’ye ihale edileceğini hatırlatan Erkoç, istihdamın arttırılması için çaba gösterdiklerini belirtti.

FINDIKLI İLE BİRLİKTE MUHTAR ZİYARETİ..

AKP Malatya Milletvekilleri  Öz ve Fındıklı ile parti yöneticileri, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

ZMilletvekili Mücahit Fındıklı, Gezi Parkı eylemlerine temas ederek, içeride ve dışarıda Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak için provokatör eylemler yapıldığını ifade ederek, “Çözüm süreciyle birlikte 30 yıldır kanayan yarada ciddi adımlar atıldı. Bu noktada verdikleri desteği inşallah tarih yazacaktır. İlk başlarda yüzde 35’lerde olan kamuoyu desteği yüzde 72’lere çıkmıştır. 6 aydır bu memleket şehit cenazesi görmüyor” dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ise muhtarların özlük haklarında düzenlemeler yapıldığını hatırlatıp, Malatya'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla sağlanacak avantajları dile getirdi. Milletvekili Öz, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, “Bize oy vermeyen sağduyulu insanların da bu oyuna gelmelerini istemiyoruz” diye konuştu.

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı, muhtarların maaşlarında iyileştirme yapılması nedeniyle başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyarette AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gören muhtarların yaptıkları önemli hizmeti olduğunu belirtip, barış sürecine de temas etti. Tüfenkçi, sürecin baltalanmak istendiğini, başarıya ulaşması için herkesin destek vermesini istedi. Tüfenkçi, sürece zarar gelmemesi için herkesin hassas davranması gerektiğini aktardı. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çeken Bülent Tüfenkçi, torba yasası ile birçok sorunun giderildiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız