SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çanlar Malatya ve Samsun İçin Çalıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Son 11 sezonun lig istatistiklerinin yeraldığı, milliyet.com.tr'de servise konulan bir haberde, "Süper Ligde çanlar Malatyaspor ve Samsunspor için çalıyor" başlığı kullanıldı.

Söz konusu haber şöyle:

"İstatistiklere göre, Turkcell Süper Ligi'nde son 2 sırada bulunan Malatyaspor ve Samsunspor'un ligde kalma şansları oldukça az görünüyor.

Lig tarihinde, 18 takımla oynanan son 11 sezonun 10'unda, 28. hafta sonunda son 2 sırada yer alan takımlar küme düştü. 1997-98 sezonunda 28. haftayı sondan 2. sırada kapatan Gaziantepspor, sezon sonunda ligde kalarak, bu istatistiği bozan tek takım oldu.

Bu arada, son 11 sezonun 4'ünde ise 28. haftaları son 3 sırada tamamlayan takımlar ligde tutunamadı. 11 sezonda 28. haftaları son 3 sırada tamamlayan toplam 33 takımdan 26'sı düşerken, ligde tutunan takımların sayısı 7'de kaldı.

Bu sezon Turkcell Süper Ligi'nde son 6 haftaya girilirken, 16. sıradaki Diyarbakırspor'un 26, 17. sıradaki Samsunspor ve 18. sıradaki Malatyaspor'un ise 23'er puanı bulunuyor."

Malatyaspor Kulübü'ne, 15 Mart'ta gönderilen ve sonraki haftalarda ilginç hakem olaylarının olacağına işaret edilen bir mektupta, "Malatyaspor ve Samsunspor'un gözden çıkarılan, ligden düşecek takımlar olduğu" öne sürülmüştü. Bu mektubun kulübe ulaşmasından sonra, "çok ilginç" hakem hataları, "standart dışı" ceza uygulamaları dikkat çekiyor. Gidişata göre, Denizli ya da Gaziantep'in küme düşecek 3. takım olacağı yorumları da yapılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız