SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Canlı Bariyer' Oldular

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:44
'Canlı Bariyer' Oldular
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman-Malatya Karayolu Palanlı köyü yakınlarına bariyer yapılmadığı için eylem yapan köylüler ‘canlı’ bariyer oldular.

Daha önce çok sayıda ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazanın meydana geldiği Adıyaman-Çelikhan-Malatya karayolu üzerinde, Aralık ayında öğretmenleri taşıyan servis 200 metrelik uçurumdan uçmuştu. Bir öğretmenin hayatını kaybettiği 6 öğretmeninde yaralandığı kaza sonrası yol kenarına bariyer yapılması gündeme geldi. Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü meydana gelen kaza sonrasında yol kenarına bariyer yerine uyarıcı levha koydu.

Bariyer yapılmamasına tepki gösteren Palanlı köyü sakinleri, bariyer yapılması gereken yerlere ‘canlı’ bariyer yaptılar. Yol kenarına ellerinde dövizlerle dizilen köylüler, yetkililerin duyarlılık göstermesi gerektiğini dile getirdiler. Köylü vatandaşlar yol ortasında oturarak temsili olarak yolu trafiğe kapattı.

Yolun dar ve virajlı olduğunu, kaya parçalarının koparak yola düştüğünü belirten Palanlı Köyü Muhtarı Ömer Çil, sürekli kazaların meydana geldiği yolda önlemlerin alınmasını istedi.

Ömer Çil, öğretmenleri taşıyan minibüsün bariyer olması halinde uçurumdan uçma olasılığının çok düşük olduğunu belirterek, “Sık sık kazalarla gündeme gelen Adıyaman-Malatya karayolunun bu bölümünde uzun zamandan beri düzenleme yapılmaması bizleri çileden çıkartıyor. Trafik kazaları sonucunda ölüm bu bölge halkının kaderi olmamalıdır. Yaklaşık 200 metre uçurumların bulunduğu bu yola bariyerlerin konulmasını istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız