SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Canlı Bir Park Ortaya Çıkacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:24
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kernek’te devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çakır, “Kernek, Malatya’mız için sembol bir bölge, önemli bir alan. Kernek’in bitirimesiyle birlikte burada hem Fuzuli Caddesi hem Kanalboyu hem de Cengiz Topel Caddemiz daha da hareketlenecek, kalabalık, canlı, yaşanabilir bir alan haline gelecek” dedi.

Kernek Meydanı’nı büyüttüklerini kaydeden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Kernek’te yapı olarak yaklaşık yüzde 30 ile 50 arasında bir büyüme var. Buradaki önemli olan su dokusu ve park dokusu; bunda da önemli artış gerçekleştiriyoruz. Su objesini 1.5 kat artırıyoruz. Aynı şekilde yeşil alan oranı bir o kadar artıyor. Buraya 270 tane gelişmiş ağaç dikimi yapacağız. Özellikle daha önceki kanalı uzatarak en üst noktadan başlayarak aşağıya kadar indireceğiz. Hem kanal görüntüsünü hem de orda 9-10 metreden düşen bir şelale oluşturduk. Burada yeşiliyle, suyuyla, aşağıya yaptığımız havuzla birlikte canlı bir park ortaya çıkacak. Aynı zamanda bir Kernek Meydan’ını da burada oluşturuyoruz. Çünkü geçmişte Kernek Meydanı denildi ama ortada gerçekten meydan diye bir şey yoktu. Ama şimdi biz hem Kernek Meydanı’nı hem Kernek Parkını hem de Kernek Şelalesini birlikte bir projeye dönüştürdük.”

Başkan Çakır, önemli altyapı çalışması da gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bilindiği gibi buradaki trafo yeri bize ait değildi, EÜAŞ’a aitti. Buranın üzerinde bir yapı vardı, o kaldırıldı, tamamen yer altına gömüldü. Her türlü riske karşı yer altında ikinci bir kanal oluşturuldu. Gördüğünüz kanalın altında kapalı bir kanal yaptık. Bağlantılarından kaynaklanan çalışmalarla birlikte burada belki görünmeyen çok önemli bir altyapı çalışması yapıldı. Burada gerçekten çok özel bir proje, güzel bir çalışma ortaya çıkacak. Emeği geçen başta Zeki Sarılar bey olmak üzere ilgili başkan yardımcımız ve fen işleri müdürlüğümüz ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız