SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Canlı Hayvan Pazarı'nda Önlem

0
Güncellendi - 2016-09-10 20:42:43
Canlı Hayvan Pazarı'nda Önlem
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı süresince vatandaşların Canlı Hayvan Pazarında herhangi bir aksilik yaşamadan kurbanlarını alıp rahat bir şekilde kesimlerini yapabilmeleri için, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi tedbirler alandı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan beraberinde bazı daire başkanları ve şube müdürleri ile birlikte Canlı Hayvan Pazarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Genel Sekreter Ercan Turan inceleme gezisi sırasında yapmış olduğu açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı  Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda yaklaşık 2 ay öncesinden itibaren Canlı Hayvan Pazarında çeşitli tedbirler almaya başladıklarını söyledi.

Turan, “Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Canlı Hayvan Pazarına ulaşımın daha rahat yapılabilmesi için gerekli yol, afsalt, otopark ve bilgilendirme levhaları ile yol çizgi çalışmaları yaptılar.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız ekipleri bayram süresince bu alanda ilaçlamalarına ve Temizlik ekiplerimiz de temizlik çalışmalarını aksatmadan devam ettirecek. Zabıta Dairesi Başkanlığımız ile Esenlik Şirketine ait personel tarafından kaçak kesimlerin yapılmaması ve güvenliğin sağlanması için çalışmalar gerçekleştirilecek. Maski Ekiplerimiz tarafından geçen yıl yaşanan su sıkıntısının bu yıl yaşanmaması için gerekli çalışmalar yapılarak, altyapılar tamamen yenilendi.

Canlı Hayvan Pazarında küçük ve büyükbaş hayvanların ayrı ayrı kesildiği kesimhanelerimiz mevcut. Geçen yıl 5 bin küçükbaş, 250 büyükbaş hayvanın kesimleri burada kasaplarımız tarafından yapıldı. Bu yıl da kasaplarımız bu alanda hizmet verecekler.

İlçe Belediyelerimiz ile koordineli bir şekilde hayvan satış ve kesim yerleri belirlendi. Canlı Hayvan Pazarı dışında yaklaşık 45 noktada daha vatandaşlarımıza hizmet sunulacak.

Bayramın daha huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi için alınması gereken bütün tedbirler Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmıştır. Bu nedenle Belediyemiz birimlerine özellikle teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını da en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

CANLI HAYVAN PAZARI ÇEVRESİNDE DÜZENLEME YAPILDI (İHA/MALATYA-İHA)

hayvanpazarı2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız