SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Canlının Kilosu 10 Lira"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:02:08
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Malatya’da kurbanlık hayvan yerleri ve fiyatları belli olmaya başladı.

Bu yıl 15 ile18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan kesecekler, piyasa araştırması yapmaya başladı. Hayvan Pazarı’nda kurbanlık hayvan fiyatları büyükbaş için canlı tartım ile 10-11 TL’den işlem görüyor. Küçükbaş hayvan fiyatı ise 500 TL’den başlıyor.

Malatya’da işletmesi olan Veteriner Hekim Hüseyin Pektaş, kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 5-7’lik bir artış olmasına rağmen, kar marjını indirmeleri nedeniyle canlı büyükbaş erkek materyalın kilo fiyatını 10 TL olarak belirlediklerini söyledi.

Pektas, “İlmimizde büyükbaş erkek hayvanın canlı kilosu 10 TL’ye işlem görüyor. Malatya’da Kurban Bayramları’nda büyükbaş olarak 12 bin civarında kurbanlık hayvan kesiliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün tespitlerine göre de 19 bin civarında büyükbaş hayvan erkek materyal olarak çıktısı yapıldı. Bu demektir ki kurbanlık hayvan sıkıntısı olmayacak. Sivas’ta borsa 12 TL büyükbaş erkek materyal, 11 TL de büyük baş dişi materyal canlı kilo olarak satılıyor. Büyük şehirlerde ise büyük baş materyalın canlı kilosu 15 TL’ye kadar yükseliyor. Bu yıl geçen yıla göre fiyatta yüzde 5-7’lik bir artış oldu. Ancak hayvan satıcısı kendi karından vazgeçip, geçen yılki fiyattan kurbanlık hayvan satışı yapıyor” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız