SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cansuyu Kredisi' Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası, 2. Cansuyu Kredi Desteği programına başvuruların 17- 19 Aralık tarihleri arasında yapılabileceğini, kredinin başvuru sırasına göre kullandırılacağını ilgililere duyurdu.

TSO'dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

"SIFIR FAİZLİ 2. CANSUYU KREDİSİ
Sıfır faizli Kredi Desteği programlarına bir yenisi daha eklendi.

Küresel ekonomik krizin KOBİ’lere etkileri nedeni ile ve Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmelerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi amacı ile KOSGEB tarafından uygun koşullarda Finansal Destek sağlanması hakkında 2008/67 sayılı kararı çerçevesinde, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı imalat sanayinde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ’lere yönelik Sıfır Faizli Destek Kredi Programları düzenlenmiştir.

2. Cansuyu Kredi Desteği Programına başvurular 17 Aralık 2008 Çarşamba günü başlayacak ve 19 Aralık 2008 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Kredi başvuru sırasına göre kullandırılacağından, 150 Milyon YTL’lik kredi hacmi çerçevesinde asil liste oluşturulacak, bu limiti aşan başvurular, belirtilen günlerde yapılsa bile yedek listeye alınacaktır. Asıl listeden kredi kullanımı onaylanmayan işletmeler yerine yedek listeden sıraya göre işletmeye çağrı yapılacaktır.

TOBB DESTEK KREDİSİ
Halkbank-TOBB Destek Kredisi, TOBB üyesi Ticaret, Sanayi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret odalarına kayıtlı firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullandırılacaktır.
Bir firmaya kullandırılabilecek kredi limiti asgari 20 Bin YTL, azami 50 Bin YTL’dir.

Aylık eşit taksitli olarak kullandırılacak kredinin vadesi asgari 3 ay, azami 12 ay olacaktır.

Ancak TOBB üyesi olsa dahi, eczaneler, kooperatifler, döviz büfeleri ve factoring şirketleri gibi para ticareti ile uğraşanlar, emlakçılar, mali müşavirler, yeminli mali müşavirler bu krediden faydalanmayacaklardır. Sayılan faaliyet kollarındaki firmalara iş bu protokol kapsamında kredi kullandırılması halinde banka bu krediyi kendi kaynağından kullandırmış sayılacaktır.

Halkbank- TOBB Destek kredisine, %1.20 faiz oranı uygulanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız