SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çarçur Yolu' mu?!..

A- A+ PAYLAŞ

Yapım çalışmaları devam eden Malatya-Darende yolunun asfaltlanan kısımlarında daha şimdiden çökmeler ve çukurlar meydana geldi.

Karayolu ağının Doğu-Batı hattında en önemli güzergahı olan D-300 (Malatya-Darende) yolunun, Kürecik Alman Evleri mevkiinde asfaltlaması tamamlanan yollar şimdiden çökmeye başladı. Siyasilerin övünerek anlattığı duble yollardaki çalışmalar henüz bitmeden yolda meydana gelen ve sürücüler için tuzak oluşturan bu çökmeler, akıllara, Karayolları yetkililerinin yeteri kadar denetim yapıp yapmadığı sorusunu getirdi.

2011 yılında bitirilmesi planlanan, Darende- Malatya Karayolu’nun Kürecik mevkiinde asfaltlama işleri bitirilen yolda yer yer çökme ve çukurlar meydana geldi. Şehirler arası yollarda güvenli ulaşımı sağlaması beklenen duble yolda, çalışmalar bitmeden kazalara davetiye çıkaracak çöküntüler oluşmaya başladı.

Konuyla ilgili teknik uzmanlar ise duble yol yapımı çalışmalarının karayolları tarafından yeteri kadar denetlenmediğini belirtti. Uzmanlar “Bu denetim gerektiği kadar yapılmadığı gibi birde müteahhitten teslim alındıktan sonra Karayolları ekipleri tarafından yama ile kapatılır. Yani denetim olmadığı gibi müteahhidin hataları da bu şekilde kapatılmış olur" derken bunun en iyi örneğinin İl Özel İdaresi yol ağında olan köy yollarında görüleceğini de belirterek şu şekilde görüş belirttiler:

“KÖYDES kapsamında müteahhitlere ihale edilen yollar, çok kısa sürede bozulduğu için Özel İdare Ekipleri, şimdilerde bu yolları yeniden yapıyor. Hem ikinci maliyet hem ikinci emek. Kamu kaynakları bu şekilde çarçur ediliyor."

Öte yandan Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, 4 Haziran 2009 tarihinde yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Doğu ve Güneydoğu’nun batıya açılan karayolu olarak bilinen 85 kilometrelik Malatya-Darende Yolunun, 2010 yılında bitirilmesinin planlandığını söylemesine karşın, milletvekilleri ise değişik tarihlerde yaptıkları açıklamalarda yolun 2010 yılında bitirilmesinin planlandığını ancak zeminde meydana gelebilecek sorunlar veya coğrafi koşullar nedeniyle bunun 2011 yılına sarkabileceğini açıklamıştı.

Bu arada yine her defasında 2011 yılında bitirileceği söylenen bin 600 metrelik Karahan Tüneli’nin inşaat levhasında ise işin 28 Nisan 2012 tarihinde bitirileceği bilgisi yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız