SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çarklar Kesintisiz Dönüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili adaylarının seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ile Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, esnaf ziyaretlerini sürdürdü. 

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Kanalboyu'nda esnafları ziyaret etti. Tek tek esnafları gezen Çalık, 7 Haziran seçimlerinde Malatya'dan 6 milletvekiliyle meclise gitmek için destek istedi. Esnafların, 'Allah'ın izniyle 6'da 6' söylemleri karşısında bir hayli mutlu olan Çalık, esnaflarla 6 işareti yaparak fotoğraf çektirdi. Kafelerde oturan gençlerin yanına giden Çalık, hem istekleri dinledi hem de kendisine iletilenleri not aldı. Kendisine büyük ilgi gösteren gençlerle selfie (öz çekim) yapan Çalık, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. .Çalık, yaşlı bir teyzenin duasını ve genç bir kızın kendisine ikram ettiği şekeri de aldı. 

ŞAHİN İÇİN MEŞALE YAKTILAR

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, Fuzuli Caddesi esnaflarını ziyaret etti.Şahin için esnaflar meşale yakararak, sevgi gösterisinde bulundular. Esnafları tek tek gezen Şahin, kendisine iletilen sorun ve istekleri de dinledi. Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Şahin, gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi bu seçim sürecinde de milletimizin yanındayız. Vatandaşlarımız '6'da 6'yı Malatya'mızda almamız gerekiyor' diyorlar. Türkiye'de bugüne kadar oynanan çirkin oyunları hep birlikte görüyoruz. 13 yıldan beri yapılan hizmetlere, muhalefetin söyleyecek bir şey bulamaması üzerine 4'ü, 5'i bir araya geldiler. Muhalefetin sert söylemleri, iftiraları ve kumpaslarına rağmen milletimizin gönlünü hiçbir zaman için çelememişler. Milletimizin gönlünde nasıl ki bugüne kadar taht kurduysak, inşallah 7 Haziran seçimlerinde de aynı duruşumuzu sergileyerek, vatandaşımızın teveccühünü daha da fazlasıyla almanın gayreti içerisinde olduk. Bunu da hak ettiğimizi görüyorum" dedi. 

"7 HAZİRAN SEÇİMİ, SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİL"

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci de, Niyazi Mısri Caddesi esnaflarını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Tüfenkci, esnafların çalışmaları hakkında bilgiler aldı.   Esnafların, 'Sizin gelmenize bile gerek yok, her zaman sizin yanınızdayız' söylemleriyle karşılaşan Tüfenkci, 6'da 6 için destek istedi.  Tüfenkci, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. 7 Haziran seçimleri sıradan bir seçim değil, Türkiye'nin istikametinin belirleneceği bir seçim" diye konuştu.

Esnafların istikrar ve kalkınmadan yana olduğunu kaydeden Tüfenkci, vatandaşların yeni anayasa, istikrar ve huzurdan yana oylarını kullanacaklarını düşündüğünü belirtti. 

YAŞAR SANAYİDE..

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, Özhan Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Nurettin Yaşar, “Sanayi kuruluşlarına sağlanan kolaylıklarla Malatya’da sanayi büyüyor, Türkiye kalkınıyor” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gittiği her yerde büyük coşkuyla karşılanan Nurettin Yaşar, “Destan şehir Malatya, istikrar için yanımızda. Kalkınma için yanımızda” sözlerini kaydetti. Seçim ziyaretleri kapsamında Özhan Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya gelen Nurettin Yaşar esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek, istişarelerde bulundu.

ÇARKLAR KESİNTİSİZ DÖNÜYOR

Sanayi sitesi esnafının yoğun ilgi gösterdiği ziyarette konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, Türkiye’de son 13 yıldır çarkların kesintisiz döndüğüne vurgu yaptı. Malatya’da 2003 yılında sanayi siciline kayıtlı firma sayısını “bir” olarak açıklayan Nurettin Yaşar, 2014 yılında gelindiğinde ise bu sayının 998’e yükseldiğinin altını çizdi.

SANAYİ SİTELERİNDE 4 BİN 167 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Malatya’da bakanlık kredi desteği ile 2002 yılı sonuna kadar bin 437 adet iş yerinden oluşan 5 adet sanayi sitesinin projesinin tamamlandığını kaydeden Nurettin Yaşar, bu projeler için de 2015 yılı fiyatlarıyla 37.426.861 TL kredi kullandırıldığını dile getirdi.

Bu sanayi sitelerinde 2014 yılı itibariyle toplam 4 bin 167 kişinin istihdam edildiğine dikkat çeken AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, “Son 13 yılda Malatya’ya 114 milyon TL bilim, sanayi, teknoloji proje-yatırımı yaptık. Düşük teknoloji seviyesinden orta teknoloji seviyesine doğru tırmandık. Önümüzdeki 10 yılda ise yüksek teknolojiye geçiş yapacağız. Sanayi kuruluşlarına sağlanan kolaylıklarla Malatya’da sanayi büyüyor, Türkiye kalkınıyor” söylemelerine yer verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, 6-0 sloganları eşliğinde Özhan Sanayi Sitesi’nden ayrıldı.

ÖZHAN AKÇADAĞ'DA..

Başbakanın Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı kırsal hamlesini başlattıklarını dile getirerek, “Çiftçimizin yüzü, bizimle güldü” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Bu doğrultuda AK Parti Akçadağ İlçe Teşkilatını ziyaret eden Taha Özhan, ardından Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile birlikte Ören Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi.

“SEÇMEN HİÇBİR ZAMAN YANILMAZ”

AK Parti Akçadağ İlçe Teşkilatında partilerle istişarelerde bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, Malatya’nın ilçeleriyle birlikte çok hızlı bir şekilde kalkınmaya devam ettiğini kaydetti.

Son 13 yılda sadece Malatya’ya 13 milyarın üzerinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Taha Özhan, “Millet bunu gördüğü için AK Parti’ye inanılmaz bir destek veriyor. Çünkü seçmen kadar siyasi mühendislik ve milimetrik iş yapan başka hiçbir aktör yoktur. Her seçimde sonucu bu şekilde görmüşüzdür. Eğer şartlar müsaitse seçmenin tercih ettiği şeylerin tamamı basiretli ve ferasetlidir. Seçmen hiçbir zaman yanılmaz. 2002 yılında bir önceki iktidar partilerin tamamını baraj altında sandığa gömen, Meclis’e girme ihtimali olan partileri yüzde 8’ler ile baraj altında bırakan ve AK Parti’yi tek başına iktidara taşıyan bu ortak akıl, 1960’tan bu yana basiretle işledi. İmkan verildiğinde 80’lerde ve 90’larda da bu şekilde işledi. Şimdi de inşallah yine aynı basiret hayata geçecektir” ifadelerine yer verdi.

“GÖRÜLMEMİŞ BİR HIZ VE İSTEKLE ÇALIŞTIK”

İlçe Teşkilatının ardından Ören Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, burada yoğun ilgiyle karşılandı. Ören Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen Taha Özhan, AK Parti iktidarı ile birlikte kırsalda kapsamlı bir kalkınma hamlesi başlattıklarını söyledi. Özhan, şöyle konuştu:

“Kırsal nüfusumuza daha kaliteli bir hayat sunmak amacıyla, Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlesini başlattık. 2005 yılında hayata geçirilen KÖYDES Projesi kapsamında kırsal alanlarımızın içme suyu, altyapı, yol ve sulama ihtiyaçlarını karşılamak ve köylerimizin hayat standardını yükseltmek için yatırım seferberliği başlattık. Köy ve köy altı yerleşimlerin sağlıklı içme suyuna kavuşabilmesi için görülmemiş bir hız ve istekle çalıştık. Malatya’da toplam 783 birimin içme suyu sorununu ortadan kaldırdık. Böylece, Malatya’nın mahalle ve köylerinin tamamına temiz içme suyu götürdük. Yine yolu olmayan köyümüz kalmadı. Bu çerçevede Malatya’daki köy yol ağının yüzde 40’ını asfalt ve betonla kapladık. Stabilize yol oranını yüzde 39’a, ham ve tesviye yol oranını yüzde 21’e çektik.”

BAŞKAN KAZGAN: KALKINMA SÜRECEK

Taha Özhan’ın ardından söz alan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise belediyeyi büyük bir borçla devraldıklarını hatırlatarak, “Şimdi bu borçları yavaş yavaş ödemeye başladık. Bir yandan vatandaşımıza hizmet götürürken diğer yandan borçları kapatmaya çalışıyoruz. İnşallah el birliğiyle ve sayın adaylarımızla birlikte Akçadağ’ı kalkındırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AKÇADAĞ'DAKİ MEVLİD

Büyük Mürşid-i Kamil Ali Kara Efendi Hazretleri ve Kızı Sadiye Kara Ölmeztoprak’ın vefatlarının yıldönümü nedeniyle okutulan ve binlerce kişinin katıldığı mevlit programına AK Parti heyeti de katılarak, manevi duyguları birlikte paylaştı.

Büyük-Mürşid-i Kamil Ali Kara Efendi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Malatya eski Milletvekili Fuat Ölmeztoprak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyük Mutasavvıf Ali Kara Efendi'nin vefatının 44. Yılı ve Kızı Sadiye Kara Ölmeztoprak’ın Hakk’a vuslatının 4. sene-i devriyesinde okutulan mevlit programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti milletvekili Adayı Bülent Tüfenkçi ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Çalık, “Büyük-Mürşid-i Kamil Ali Kara Efendi, Malatya’mızın manevi kanat önderidir. Bugün binlerce insanla aynı anda aynı duyguları ve atmosferi paylaşmaktan dolayı mutlu olduk.  Etkinliği her yılı düzenleyerek binlerce insana ev sahipliği yapan ağabeyimiz Fuat Ölmeztoprak beye teşekkür ediyoruz” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız