SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarmuzu'da Çevre Düzenlemesi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:19:42
Çarmuzu'da Çevre Düzenlemesi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Çarmuzu yolu devamında altyapı ve yol çalışmalarının tamamlandığı kısımlarda kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Düzenleme çalışmaları kapsamında kaldırım, cep otoparkları, aydınlatma ve peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Şu anda yolun her iki yanında tesfiye ve bordür döşeme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. 

7 metreden 50 metreye çıkarılan Çarmuzu yolunda, yolun her iki yanına 5 metre genişliğinde kaldırım, 4,8 metre genişliğinde cep otoparkı, oluk ve aydınlatma çalışmaları yapılıyor.  

Yaklaşık 5000 metrekare olarak planlanan kaldırımlara kumlamalı taş döşenecek. Bina girişleri ve yol geçişleri ile cep otoparkları ise kilit taşı ile kaplanacak. Ayrıca düzenleme alanında aydınlatma direkleri ile yaklaşık 1000 metre yağmur olukları döşenecek. 

Sözkonusu çalışmaların tamamlanmasından sonra da Çarmuzu yolunun açılan kısımlarında finişer ile sıcak asfalt serimi yapılacak. 

Çarmuzu yolunun geri kalan kısımlarının da açılmasıyla birlikte bölgenin en önemli akslarından biri haline gelecek olan yolun, Çarmuzu-Sanayi-Melekbaba yollarının kesiştiği noktada büyük bir kavşak düzenleme çalışması da yapılacak. 

Çarmuzu yolunun Malatya’nın özellikle kuzey aksında önemli ulaşım yollarından biri haline geleceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bu bölgede yol genişliğini 7 metreden 50 metreye çıkarıyoruz. Çarmuzu yolunun tamamlanmasıyla birlikte, şehir mezarlığı, hal binası, Hizmet Gurupları Sitesi ve Galericiler sitesinin trafik akışı buradan sağlanacak. Çalışmaların tamamlanması ile trafikte büyük bir rahatlama sağlanmış olacaktır. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte bu bölgemiz güzel ve nezih bir görünüme kavuşmuş olacaktır” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız