SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çarmuzu'dan Bölebiliriz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:36:00
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir olma durumunda merkezde oluşacak olan 2 ilçenin belirlenmesi için bölgelerin gelişmişliğini göz önünde bulundurarak, dengeli bir yapılandırmaya gidileceğini söyledi. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve oda başkanları ile birlikte yaptığı istişare toplantısında büyükşehir yapılanması konusunda bilgi verdi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya'mız da dahil 13 ili ilgilendiren, bir yasal düzenleme yapılıyor. Biz de görüşlerimizi fikirlerimizi kendilerine ilettik. Daha önce görüşmeler yapıldı. Bize ifade edilen örneğin çoğu ilde var, bir büyükşehirde alt şehirler oluşturuluyor. İlçe beldeleri oluşturuluyor. Küçük belediyeler kendi yağıyla kavruluyor, ama güçlü belediyeler şehri ileri taşıyor, radikal kararlar alıyorlar. Bu açıdan biz küçük bölmelere sıcak bakmıyoruz. Hatta bazı bölgelerdeki büyükşehirlerde küçük belediyeleri kapatıp hepsini birleştirmeyi de planlıyorlar. İstanbul'da yaptılar, başarılı oldular. En sağlıklı bölüm nasıl olabilir diye fikirler ve görüşlerde aldık. İşte o zaman çevre yolu altı ve çevre yolu üzerinde inanılmaz bir fark var. Bu fikrin gelişmesi mümkün değil diye pek sıcak bakılmadı. Biz burada çevre yolunun altında kalan tüm mahallerimiz, Çevre yolunun altında baktığımız zaman ciddi manada geri kaldığını, bir dönüşümün gerçekleşmesi gerekiyor. Bu işleri tek bir belediyeye yüklemek o belediyeyi ciddi manada iş yapamaz hale getirecek. Çevre yolunun altını eğer iki belediye olacaksa bölmemiz gerekiyor. Bunu en ideal nereden bölebilirsiniz. Çarmuzundan bölebiliriz. Yani Temelli'den aşağı indiğiniz zaman, bizim kuşak yoluna kadar yolumuz var. Böyle baktığınız zaman çevre yolunun altında kalan mahalleri ikiye bölmüş oluyoruz. Her iki bölgemizde önemli yatırımların yapılması kentsel dönüşümünün gerçekleşmesi gereken bölgeler. Bu iki mahallemizi yukarı bölgede böleceğimiz belediyelere pay etmemiz gerekiyor. Bir diğeri de şehir Batı'ya doğru geliştiği için, ortaya çıkan göçler, şehrin Kuzey-Güney olmasına kimse hemen hemen çok sıcak bakmadı. Kenti Doğu tarafının nüfus olarak daha büyük bırakılması gerekiyorki, Batı yönünden biraz daha nüfus artışı olduğunu düşünürsek önümüzdeki 5-10 içinde Batı'ya nüfus hızı artar" şeklinde bilgi verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız