SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çarpıcılar" İş Başında!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da son günlerde dolandırıcılık ve yankesicilik olayları arttı. Özellikle yaşlı kişileri hedef seçen dolandırıcılar, birçok kişinin parasını çaldı.

Edinilen bilgiye göre ilk olay, Koyunoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. O.G, (77) isimli yaşlı şahıs, cami çıkışı bir şahsın yanına yaklaşıp ceketinin ve gömleğinin lekelenmiş olduğunu söyleyip, ıslak olan eli ile sildiğini, bu şahsın kendisine, yüzünde de leke olduğunu söyleyip yanından ayrıldığını, yüzünü yıkamaya lavaboya gittiğini daha sonra cebinde olan cüzdanını kontrol ettiğinde cüzdanının ve cüzdanı içerisinde bulunan bin 450 TL TL parsının yerinde olmadığını, yanına gelen bu şahıs tarafından

çalınmış olduğunu ifade edip şikayetçi oldu.

Diğer bir olay ise Başharık Mahallesi'nde M.Y (75) isimli şahıs, camiye giderken arkadan bir ses duyup baktığında bir şahsın, 'amca üzerine kuş pislemiş' deyip yanına geldiğini, birlikte muslukların yanına gidip üzerindeki pisliği şahsın yardımı ile temizlediklerini, bir müddet sonra cebini kontrol ettiğinde cebinde bulunan ve içerisinde 800 TL para, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve kredi kartı bulunan cüzdanın yerinde olmadığını çalınmış olduğunu ifade edip şikayetçi oldu.

KUYUMCU DOLANDIRILDI

Hamidiye Mahallesi'nde B.K. (35) isimli şahıs polise başvurup, bir erkek şahsın geldiğini kendisine 14 ayar altın erkek künyesini bozdurmak istediğini söylediğini, kendisinin de biraz inceleyerek tarttıktan sonra 530 TL ye kendisinden aldığını bu şahsın işyerinden çıktığını kendisinin de yarım saat kadar sonra satın aldığı künye ile birlikte atölyesine gittiğini, orada altının sahte olduğunu dolandırıldığını anladığını, olaydan dolayı meçhul şahıstan şikayetçi olduğunu beyan etti.

Zafer Mahallesi'nde oturan A.K (80) isimli şahıs da polise başvurup, cami avlusunda bulunan kayısı ağacının altında bulunan bankın üzerine oturduğunu ezanın okunmasını beklediği sırada görse tanıyamayacağı bir erkek şahıs yanına gelerek 'amca sırtına bir kuş pislemiş' diye kendisine söylediğini, kendisi ile birlikte caminin avlusunda bulunan çeşmeye gittiklerini, burada sırtında olduğunu iddia ettiği pisliği temizlediğini namazı kıldıktan sonra eve geldiğinde gömleğimin sol cebinde bulunan nüfus cüzdanının arasında bin 800 TL parasının cebinde olmadığını fark ettiğini, cebinden bin 800 TL parasını, kendisine ve eşine ait nüfus cüzdanını çalan kimliği meçhul şahıstan şikayetçi olduğunu beyan etti.

Bu arada, A.B. (40) isimli şahıs polise başvurup, işe gitmek için otobüsüne bindiğini, çarşıya geldiğinde otobüsten indiğini, cebinde bulunan siyah renkli cüzdanının olmadığını fark ettiğini, içerisinde Nüfus Cüzdanı, 50 TL para ve muhtelif kartvizitlerinin bulunduğunu, cüzdanının muhtemelen otobüste çalındığını düşündüğünü, cüzdanı çalan kimliği meçhul şahıs ya da şahıslardan şikayetçi olduğunu beyan etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız