SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çarpıtma ve Saptırma!..''

A- A+ PAYLAŞ

Bazı gazetelerde, "devlet üniversitelerinde yolsuzluk yapıldığı" iddiası içeren haberlerde İnönü Üniversitesi'nin de "yolsuzluk" yapılan üniversiteler arasında gösterilmesi üzerine Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, bir açıklama yaptı.

 

Hilmioğlu, üniversitedeki ihalelere ilişkin 18 şikâyet yapıldığını, bunun 14'ünün reddedildiğini, 4'üyle ilgili başvurunun ise kabul edildiğini belirttiği açıklamasında şöyle dedi:

 

"Bazı basın organlarında “Devlet üniversitelerinde yolsuzluk yapıldığı ve sorumlular hakkında YÖK tarafından soruşturmalara izin verilmediği” yolunda haberler yer almış, yolsuzluk yağıldığı iddia edilen üniversiteler arasında İnönü Üniversitesi adına da yer verilmiştir.

 

YÖK Başkanlığı’nın 07.2007 tarihli açıklamasında, Kamu İhale Kurumunun 06.02.2007 tarihli açıklamasında da açıkça ifade edildiği üzere, üniversitelerimize yönelik özel bir inceleme yapılmamıştır. Kamuoyuna yolsuzluk olarak yansıtılan işlemler üniversitelerin rutin işlemlerindendir. Şikâyetler mevzuatın farklı yorumlanmasından kaynaklanmıştır.

 

Bu çerçevede İnönü Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği ihaleler dolayısıyla bugüne kadar Kamu İhale Kurumuna 18 şikâyet başvurusunun yapıldığı, bunlardan 14’ünün mevzuata uygun bulunarak reddedildiği, 4’ünün ise mevzuatın farklı yorumu nedeniyle işlemlerde bazı usul hataları bulunduğu gerekçesiyle kabul edildiği anlaşılmıştır.

 

Bununla ilgili olarak ihale kararı şikâyet başvurularının kabul veya ret gerekçeleri; Kamu İhale Kurumunun Internet sitesinde erişilebilen kararlarında yer almaktadır.Bu verilere göre İnönü Üniversitesinde ihalelerde yolsuzluk yapıldığı sonucuna varmak doğru ve adil değildir. Bir çarpıtma ve saptırma olduğu açıktır. Üniversitemizde ihalelerde yolsuzluk yapıldığına ilişkin haberler, Üniversitemizin haksız yere kamuoyu önünde yıpratılmasına neden olmuştur.

 

Durumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız