SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarşaflı Soyguncuya Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:20:04
Çarşaflı Soyguncuya Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bankaya giren ve çalışanları rehin alan çarşaflı zanlı düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Rehineler ise yara almadan kurtarıldı. 

Gölcül ilçesinde bir banka şubesine akşam saatlerinde giren çarşaflı zanlı 6 saat sonra etkisiz hale getirildi. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel olay yerinde uzun süre operasyonu yönetti. Zanlının istediği otomobil kapı önünde bekletildi. Yaklaşık 6 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, özel harekat polisleri operasyona start verdi. Keskin nişancı banka içindeki zanlıya bir el ateş etti. Sonrasında ise polisler bankanın içini adeta ateş yağmuruna tuttu. Zanlının üzerinde bomba olma ihtimaline karşın polisler çevreye kimseyi yaklaştırmadı. Ancak paketin bomba süsü verilmiş olduğu anlaşıldı. Rehineler ise yara almadan kurtarıldı. Rehineler koşarak dışarıya çıktı.

Operasyon anı kameralara saniye saniye yansıdı. Ağır yaralanan zanlıya hastanede vatandaşlar saldırdı. Polisler ile vatandaşlar arasında hastane önünde kavga çıktı. Kurtarılan rehinelerin isimlerinin Emine Öztürk, Gülşah Bayram ve Kazım Yasal olduğu öğrenildi.

OLAYIN TERÖR BAĞLANTISI YOK

Rehine krizinin sona ermesinin ardından açıklama yapan Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, “Suriyeli bir vatandaş. Herhangi bir örgüt bağlantısı yok. Şu andaki eylemci şahıs ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bu adi bir soygun, hırsızlık olayı. Kendisinin ve ailesinin ihtiyacı olduğu için soygunu yapmış. Üzerinde bomba süsü verilmiş bir düzenek var. Ancak gerçek bomba değil. 2 tane tabancası vardı. Operasyon sırasında bizimkiler de silah kullandı. Rehinelerin 4 tanesinin de durumu çok iyi. Rehinelerimiz sağ salim kurtarılmıştır. Bizzat kendim görüştüm. Ailevi sorunlarından, çoluğundan çocuğundan, işsizliğinden ve Suriye’den geldiğinden bahsetti. İhtiyacı olduğu için soygunu yaptığını söyledi. Çocuğunun böbrek rahatsızlığı olduğundan dolayı büyük bir paraya ihtiyacı olduğu için bu olayı gerçekleştirdiğini söyledi” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız