SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürgü Çarşı Camiinin Temeli Atıldı

0
Güncellendi - 2016-11-11 21:38:54
Sürgü Çarşı Camiinin Temeli Atıldı
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesinde yapılacak olan Çarşı Cami inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, sivil toplum Kuruluşlarının yetkilileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doğanşehir Merkez Cami İmamı Nazım Aktaş’ın okuduğu Kuran’ı Kerim Tilavetinin ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, camilerin sadece namaz kılmak amacı ile değil çocukların ve gençlerin manevi yönden eğitim almaları amacıyla da kullanılması gerektiğini ifade etti.

Vali Mustafa Toprak’da konuşmasında Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesine değinerek “Üzüldük, ülke olarak üzüldük, Allah ülkemize, milletimize, ailesine, tüm yakınlarına ve camiamıza sabırlar versin. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun diyorum.” dedi.

Camilerin ibadet yerleri olduğu belirten Toprak, “Dini inanış yerlerinin esas görevi insanlar arasındaki birliği, beraberliği, sevgiyi, kardeşliği ortaya çıkabilmektedir. Allah'ın bir kul olarak yarattığı ve kendisine döndüğümüzde, yöneliş yaptığımızda ki o imtihanı güzel bir şekilde verebilmemize imkan sağlayan o güzellikleri bu gibi yerlerde yaşatabilmektir, buradan bu güzel meseleyi topluma yansıtabilmektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Sürgü Çarşı Camisi’nin temeli atıldı.

iha

dogansehircami

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız