SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarşı Isıtması İptal!

A- A+ PAYLAŞ

Görevi 2 ay sonra bitecek olan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatıyla, 30 Ocak gecesi iş makineleriyle yıkma girişiminde bulunulan, birkaç saatlik engellemenin ardından Cumartesi sabaha karşı yıkılan belediye binasının enkazı altında, 100'ün üzerinde işyerinin bulunduğu İnönü Kapalı Çarşısı'nın kalorifer sisteminin ve belediye binası arkasındaki "İstidacıların" masaları ve daktilolarının da kaldığı öğrenildi.

Akın'ın, Emlak Bankası binasının satışının engellenmesi için belediyenin de bulunduğu alanda 10 yıl önce yapılan imar değişikliğini gerekçe göstererek yıktırdığı Belediye binasının kalorifer sistemi, 100'ün üzerinde işyerinin bulunduğu İnönü Kapalı Çarşısı'nı da ısıtıyordu. Kapalı Çarşı'nın kalorifer sisteminin, bu yıkımla "iptal" olduğu bildirilirken, çarşı esnafının tepkisinin ne olacağı merak ediliyor.

Ayrıca, belediye binası arkasında bulunan "istidacıların" daktilo ve masalarının, belediye binasının arka bölümüne konulduğu, yıkımdan haberdar edilmeyen istidacıların makineve evrakları ile masalarının da, enkaz altında kaldığı bildirildi.

Malatya Belediye binasının yıkım işinin ihale edilmemesi, binanın tam boşaltılmadan kapı, pencere, dolaplar, kaplamalar vs. gibi malzemeleriyle birlikte yıkılmasının gerekçesinin izah edilmesi beklenirken, belediye binasının bodrum katında muhafaza edilmesi gereken, aralarında değerli tabloların da bulunduğu eşyaların ve arşivin akıbeti merak konusu oldu.

TSO BAŞKANINDAN YIKIMA DESTEK..
Bu arada Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Belediyesi binasının yıkılıp yerinin yeşil alan yapılacak olmasına destek verdiğini belirtti.

Erkoç, "Malatya büyük bir şehir, ancak gerekli meydanı olmayan sıkışık yapılanma içinde olan bir şehir. Bu anlamda, bu bina çok da tarihi bir özelliği olmayan yığma bir bina. Buradaki Ziraat Bankası binasının da meydana katılmasını arzu ediyoruz. Burayla ilgili de çalışma olduğunu duyduk. 20 dönümlük alanı yeşil alana katarlarsa Malatya için güzel bir gelişme olur. Kararı verenleri destekliyorum"ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız