SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarşı Pazar Gezisi Ve Erken Bayram!..

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı öncesi Vali Halil İbrahim Daşöz, Ayakkabıcılar Çarşısı ile Yeşiltepe'deki Hayvan Pazarı'nı, Belediye Başkanı Cemal Akın da yine Hayvan Pazarı'nı dolaşarak, satıcılarla ve vatandaşlarla görüştüler. Belediye başkanı ayrıca, bazı bayram ziyaretlerini de 2 gün önceden gerçekleştirdi.

VALİNİN GEZİSİ..
Vali Daşöz, bayram öncesi alışverişin yoğunlaştığı çarşı ile hayvan pazarındaki incelemeleri sırasında esnaflarla, hayvan satıcılarıyla ve vatandaşlarla konuştu, sohbet etti. Valinin bu gezisine İl Tarım Müdürü Ahmet Güldal da eşlik etti.(üstteki fotoğrafta)

BELEDİYE BAŞKANI..
Belediye Başkanı Akın'ın Hayvan Pazarı'na yaptığı geziyle ilgili Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"..Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Hayvan Pazarı’nda hareketli günler yaşanırken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Başkan Yardımcısı Ekrem Özbey, bazı daire müdürleri ve basın mensupları ile birlikte Hayvan Pazarı’nda incelemelerde bulundu.

Vatandaşların kurbanlarını rahatça alabilmeleri ve kesmeleri için Hayvan Pazarı’nda bir dizi yenilikler yaparak, vatandaşlara rahat bir ortam hazırlandığını dile getiren Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Hayvan Pazarı girişindeki yolun genişletilerek asfaltlandığını, 10 dönümlük bir alanın otopark yapılarak asfaltlandığını, Kurban Bayramında kesimler için küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesim yerlerinin tam donanımlı olarak yapıldığını, kurban kesimi sırasında yaşanan yoğunluğun rahatlatılması için ayrı bir çıkış kapısı açtıklarını ve çıkışların Bayramdan itibaren buradan verileceğini söyledi.

Kurbanlık hayvan almaya ve Bayramda da kurban kesmeye gelen vatandaşların çamura batmadan, arabalarını park ederek rahat bir ortamda işlerini görmesi için 10 dönüm civarında bir alanın otopark yapılarak asfaltlandığını dile getiren Başkan Akın, “Burada ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için ayrı ayrı kesim yerleri yaptık. Kesim yerlerinin sularını ve kompresörlerini çektik, kancalar taktık. Üzerlerini kapadık, ızgaralar da koyarak, kesilmiş olan hayvanların parçalanması için düzenekler hazırladık” dedi.

Kurban Bayramı’nda, kurbanların kesimi sırasında hayvan pazarında yoğun bir trafiğin yaşandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Akın, bu yoğunluğun azaltılması için ayrı bir kapı açılarak giriş ve çıkışın ayrı ayrı kapılarda yapılacağını söyledi. Akın oluşturulan bu yeni kapı sayesinde yaşanan sıkışıklığın en aza indirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarını satmak ve kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşların, hayvanlarını muhafaza edebilecekleri, yemleyebilecekleri mekanların bulunduğunu, ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesim yerlerinin olduğunu belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın, vatandaşların burada gönül rahatlığıyla, kurbanlarını kesebileceklerini söyledi.."(ortadaki fotoğrafta)

2 GÜN ÖNCEDEN BAYRAMLAŞMA..
Belediye Başkanı Cemal Akın ayrıca, Kurban Bayramından 2 gün önce, Cuma günü bayram ziyaretlerinde bulundu.

29 Aralık Cuma günü ilk olarak Şehit Cumali Koç’un ailesini ziyaret eden Belediye Başkanı Cemal Akın, daha sonra sırasıyla Beydağı Devlet Hastanesini, Şehit Cengiz Yıldız’ın ailesini, 0-6 yaş grubu Yetiştirme Yurdunu, Devlet Hastanesini, Araştırma Hastanesini, Huzurevi’ni, Atatürk Çocuk Yuvasını, Kız Yetiştirme Yurdunu ve Erkek Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti. (alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız