SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarşı Üzerinde Açılış

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:18
Çarşı Üzerinde Açılış
A- A+ PAYLAŞ
Çarşamba günü başlayacak olan 20. Genel Sanayi ve Ticaret  Fuarı ile Kayısı Festivali için İnönü Kapalı Çarşı üzerinde tören düzenlendi. Geçtiğimiz yıllarda İnönü Caddesi’nde düzenlenen kortej geçidi, trafikte yaşanan sıkıntı nedeniyle bu yıl yapılmadı. Etkinlikler kapsamında yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri gösteri yaptı.
 
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen  20.Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali  İnönü Kapalı Çarşı üzerinde düzenlenen etkinliklerle başladı. Etkinliğe Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut,  İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili İrfan Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ,  Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı’nın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
  
İnönü Kapalı Çarşı üzerindeki etkinlik Malatya Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başladı.  Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı etkinlikte  Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir konuşma yaptı.
 
Çakır,  Malatya’nın fuarlar şehri olduğunu belirterek,  20. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali kapsamında Malatyalı vatandaşlara birbirinden güzel etkinlikler sunulacağını vurguladı.
 
Çakır, “Malatya’mız gerçekten bir fuarlar şehrine dönüştü. Kitap fuarımız, tarım fuarımız, yapı ve dekorasyon fuarımız, Ramazan ayında düzenlenen fuarlarımız ve il dışında yapılan tanıtım günleri kapsamında Malatya başarılı organizasyonlara imza atıyor. Bugün açılışını yaptığımız fuar ve festivalde yarın Berat Kandili olması nedeniyle  ‘Kuran’ ziyafeti sunulacak. Bu geceye tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.
  
İnönü Kapalı Çarşı üzerindeki etkinlik havai fişek gösterisiyle sona erdi.
 
FUAR  BAŞLIYOR
 Bu arada Fuar ve Kayısı Festivali Çarşamba günü saat 18.00’de Orduzu Pınarbaşı Mişmişpark'taki fuarın açılışıyla başlayacak. Ardından festival programı düzenlenecek ve Berat Kandili nedeniyle  gecenin önemine binaen Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programı gerçekleştirilecek. Programa, Güney Afrika’dan Abdurrahman Sadien, Mısır’dan Memduh Cude Saad, Iran’dan Emir Hüseyin Haydari ve Malatya’dan Ahmet Tayyar katılacak. 
   
Gece İbrahim Sadri’nin konseri ile sona erecek.
 
Festival kapsamında Perşembe akşamı Latif Doğan, 6 Temmuz günü Seksendört, 7 Temmuz günü Songül Karlı ve Selahattin Alpay, son gün olan 8 Temmuz’da ise Alişan sahne alacak. Bu arada etkinlikler kapsamında 8 Temmuz günü Türk Yıldızları’da Mişmiş Park Fuar alanınbölgesinde gösteri yapacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız