SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çarşıda Bağırmak Yakışmıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malatya Şubesi tarafından "Öğretmenlik Hatıra Yarışması" ödülleri sahiplerine verildi.

Dördüncüsü düzenlenen ve öğretmenlerin görevleri süresince yaşadıkları olayları anlatan kısa hatıralardan oluşan yarışmanın ödül töreni öğretmenevinde yapıldı. Ödül törenine Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman ve Milli Eğitim Müdür yardımcılarının yanı sıra çok sayıda öğretmen katıldı.

Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, öğretmenlerin görev yaptıkları her yerde anlamlı ve örnek olabilecek hatıralar yaşadıklarını ve bu hatıraların paylaşılması gerektiğini söyledi. Bulut, kendisinin de görev yaptığı süreç içerisinde birden çok hatırasının bulunduğunu belirterek, "Öğretmenlerin çalıştığı her ortamda, gittiği her köy okulunda ve her kentte yazıya dökebilecek o kadar çok hatırası var ki, bu hatıralar bizlere yön verebilecek önemli hatıralardır. Bu nedenle yaşanan bu hatıralar bizler için büyük anlamlar taşıyor. Bende meslek hayatımda öyle çarpıcı hatıralar ve çarpıcı olaylar yaşadım ki, bir kısmını anlatırken halen gözlerim doluyor. Ben biliyorum ki, bunların aynısını hatta daha fazlasını sizlerde yaşıyorsunuz. Bilgi, hatıralar ve yaşadığımız şeyler yazıya döküldükçe değer kazanır.

Arkadaşlar bu nedenle bunlar içimizde tutmayalım ve hatıralarımızı kardeşlerimiz, öğretmen arkadaşlarımız ve meslektaşlarımızla paylaşalım. Hatıralarım paylaşalım ki, bizden sonraki nesillere yaşadığımız bu sıkıntılar, döktüğümüz terler ve hatıralarımız o insanlara rehber olup, ışık tutsun. Ve yine inanıyorum ki, birden çok öğretmen arkadaşlarımız mesleklerine ilk geldiklerinde, bende mesleğe ilk geldiğimde bunları yaşadım kendinden büyük ve meslekte tecrübe sahibi olmuş arkadaşlarımızı örnek almışlardır. Dolayısıyla başlangıç aşamasındaki bu güzel örnekler yeni göreve başlayan arkadaşlarımıza örnek kalır. Bu anlamda siz öğretmen arkadaşlarımızın konuşması, giyim ve kuşamı yeni mesleğe giren arkadaşlarımız için çok büyük anlam ifade eder" dedi.

Öğretmenlerin maaş zamları ile ilgili olarak yaptıkları eylemleri de kınayan Bulut, "Öğretmenlerin aldıkları maaşlar yeterli değil. Tabi ki bu konuda beklentileriniz olabilir. Ancak, şuna inanmalıyız ki, ülkemizi yönetenler, mevcut şartlar içerisinde öğretmenler için olabilenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Sizler bu konuda mücadelenizi sürdürmek zorundasınız. Haklarınızı aramak sizlere verilen Anayasal bir haktır. Fakat, bütün bunları yaparken, öğretmenlik kimliğinizi bir kenara bırakıp, çarşıda, pazarda veya sokakta eylemci tavırlarıyla ortaya çıkan ve halkımızın da itip, dışladığı insan tipini lütfen oluşturmayın. Hak mücadelesi elbette kutsaldır. Ancak, çizeceğiniz görüntü ve yapacağınız davranış biçimi büyük önem taşımaktadır. Halkımızı tiksindirecek ve insanlarımızı üzecek tavırlarda bulunmayalım. Her birinizin gün içerisinde karşılaştığı çok sayıda öğrenci ve veli var. Bu insanlar hep sizleri izliyorlar. Çarşıda, pazarda, Milli Eğitim binası önünde, şurada burada avazı çıktığı kadar bağıran, eline pankartlar ve hoş olmayan giyim kuşamıyla kamuoyunun önüne çıkmak bir öğretmene yakışan tavır değildir arkadaşlar. Bundan rahatsızlık duymalısınız" şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman ise, "Öğretmenlerimizin görev yaptıkları yerlerdeki hatıraları hepimize yol gösterici olmuştur. Bu nedenle bundan sonrada bu tür yarışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından "Öğretmenlik Hatıra Yarışması"nda dereceye giren öğretmenlere plaket ve takdir belgesi verildi. Yarışma sonuçlarına göre, Hacı İbrahim Işık İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Nilüfer Aktaş birinci olurken, Arapgir Hasan Sadık Polat İlköğretim Okulu Öğretmeni Ali Özmen ikinci, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce öğretmeni Sinan Şahin ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğretmenlerin ödüllerini Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız