SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarşıda Bayramlaşma

A- A+ PAYLAŞ
Bayramın birinci günü Belediye’de gerçekleşen bayramlaşma programı sonrası bayram ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bayramın ikinci günü Atatürk Caddesi, Akpınar Meydanı ve Cumhuriyet Çarşısı’nda esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı.
 
Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğun bir programla ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, esnaf ve vatandaşlarla da bayramlaşıp sohbet etti.
 
Atatürk Caddesi’nde başladığı esnaf ziyaretini Akpınar Meydanı civarında sürdüren Başkan Çakır, belediyenin bu çevredeki çalışmalarını da inceledi. 
 
Esnafın bayramını kutlayan Başkan Çakır, Cumhuriyet Çarşısı’nı da gezerek, buradaki vatandaşlarla da bayramlaştı. 
 
Bayram Şekeri toplayan çocuk ve gençlerle yakından ilgilenen  Başkan Çakır, bayramlarını tebrik edip, sohbet etti.
 
ZİYARETLER..
Bu arada Belediye Başkanı Çakır'ın bayram ziyaretleri ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:
 
"İlk olarak Türkiye Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Malatya Şube Başkanlığını ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, dernek başkanı Mustafa Eren ve muhtarlarla bayramlaştı. Başkan Çakır’ın ziyareti sırasında AK Parti Malatya Milletvekili H. Cemal Akın da derneğe bayram ziyaretinde bulundu.
 
Malatya Milletvekili H. Cemal Akın, İslam dünyasında buruk bir sevinç yaşandığını belirtti. Milletvekili Akın, şunları kaydetti:“Somali’de Müslüman kardeşlerimiz büyük bir sıkıntı içerisinde; İslam coğrafyasında çeşitli ülkelerde Müslüman kardeşlerimiz sıkıntı içerisinde. Bayram münasebetiyle onlar için de dua ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntıları atlatmak nasip olur.”
 
 Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bayramın huzur getirmesini temenni ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:“Bayramın ülkemize, tüm Malatyalı hemşerilerimize ve İslam alemine huzur getirmesini temenni ediyoruz. Tabi Ramazan boyu bizi üzen olayları hep birlikte yaşadık. Terör olaylarını yaşadık; içimizi kanatan, milletin yüreğini burkan olaylar. Yine Afrika kıtasında yaşanan kıtlıktan dolayı; milletimizin bu buruğuyla birlikte; milletimiz gerçekten buraya kendine yakışır bir davranışla elinden gelen yardımı, dünya ülkelerine örnek olacak yardımı sergilediler. Bunlar da işte Ramazanın vermiş olduğu dayanışmanın sonucu olarak, ‘komşusu açken tok yatmamak’ anlayışından gelen bir yaklaşımla Milletimiz, Afrika’da da olsa, ne kadar uzak olursa olsun, el uzatmasını bildi. Dolayısıyla Ramazanı Ramazana uygun olarak geçirdi.”
 
Bayramı da amacına uygun olarak geçirmeyi temenni eden Başkan Çakır, “yine ziyaretlerle, yine dayanışmayla, paylaşmayla yine bu anlayışla bayramı geçireceğiz. Ben inşallah bayramın birliğimize, beraberliğimize barışa katkı sağlamasını ve millet olarak huzur içerisinde bir bayram geçirmeyi gönülden diliyorum. Değerli muhtarlarımızın da Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.
 
Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine mübarek olmasını ve huzur ve sükun içinde geçmesini dileyen Türkiye Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ise şunları ifade etti: “Somali’deki kardeşlerimiz büyük hüzün içinde yaşadıklarından bizde burada rahatsız oluyoruz. İnşallah Cenab-ı Allah, Türkiye’nin yapmış olduğu katkılardan dolayı inşallah orası da güzel bir yere gelecek. O insanlar da bir huzur ve sükunet içinde yaşamlarına devam edecek. Tekrar geldiğiniz için saygılar sunuyorum. Bayramınız mübarek olsun.”
 
Daha sonra Malatya Milletvekili H. Cemal Akın ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır birlikte Kayısı Diyarı Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı ve Malatya Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya’yı ziyaret etti. Milletvekili Akın ve Başkan Çakır, dernek başkanları ile dernekte hazır bulunan muhtarlarla bayramlaştılar.
 
Bayramlaşma programına devam eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, siyasi partilere de ziyarette bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Başkan Çakır, Milletvekili Veli Ağbaba ile il Başkanı Hüseyin Baştürk ve partililerle bayramlaştı.
 
Başkan Çakır, daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret edip il başkanı Arif Yıldız ve partililerle bayramlaştı.
 
Başkan Çakır, Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanlığını da ziyaret edip, il başkanı Cengiz Sancaktar ve partililerle bayramlaştı."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız