SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çarşıda Davullar Çalındı, Çünkü..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Çarşı Merkezi esnafı, en az "askere" gönderecekleri "özel biri" kadar heyecanlıydı.. Asker adayı bu özel kişi, Malatya'nın renkli simalarından, Çarşı esnafının "gözbebeği", kimilerinin "Tosun Paşa" dedikleri, sempatik Kemal Çaputçu'ydu.. Genelkurmay Başkanlığı'nın engelli vatandaşlarla ve aileleriyle dayanışma amaçlı "Özürlülere 1 Günlük Askerlik" programı kapsamında, Kemal, Beylerderesi'ndeki Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nda silah altına alınacaktı..

DAVULLAR ÇALINDI, OYUNLAR OYNANDI..
PTT Caddesi'nin esnafları, bu önemli günde Kemal için özel bir uğurlama töreni hazırlamışlardı.. Askere uğurlanan her Türk genci için yapılan tüm merasimler, Kemal için de planlanmıştı..

Uğurlama töreninin ilk bölümü, PTT Caddesi'nde gerçekleştirildi. Davul- zurna çalmaya başladı.. Tabi, davul- zurna sesini duyan Kemal, her zamanki gibi dayanamadı ve geçti ortaya, oynamaya başladı.

Mis gibi traşını olmuş, kravatını takmış, çarşı esnafıyla vedalaşmış, kimileriyle vedalaşırken, hüzünlenmişti.. İşte ardından davul- zurna çalmaya başlayınca, Kemal'i kimse tutamadı.. Esnaflar da, Kemal'i yalnız bırakmadılar, oyuna girdiler, halay tuttular.. Bu arada yapıştırılan paralar ise, Kemal tarafından "asker ocağı harçlığı" olarak cebe yerleştiriliyordu.

Oyunlar oynanırken, bir esnaf Kemal'in boynuna, alışıldığı üzere, "emziği"ni de taktı..

Çarşıdaki bu merasimi, birçok kişi kameralara, cep telefonlarına kaydettiler..

Sonra hareket saati geldi.. Bayraklarla süslenmiş 8 araçlık konvoy oluşturan çarşı esnafı, "En büyük asker bizim asker.." sloganlarıyla Kemal'i de alıp hareket ettiler.

SONRAKİ DURAK MAHALLE..
Kemal'in asker konvoyunun, çarşıdan sonraki durağı evinin bulunduğu Yeşiltepe oldu.. Konvoy mahalleye girdiğinde, Kemal'in yakınları, akrabaları ve komşuları bu kez, uğurlama törenini devraldılar.. Yine davul-zurna çaldı, yine oyunlar oynandı..

Ve ardından, esnaf ve mahalleli, yeniden araçlara bindiler ve Ulaştırma Er Eğitim Alayı'nın yolunu tuttular..

KIŞLAYA TESLİM..
Kemal Çaputçu, yakınları tarafından kışlaya teslim edildi ve kendisi gibi "zihinsel ya da ortopedik engelli" 32 tertibi gibi, hemen askeri kıyafete büründürüldü.

Uygulama gereği, engelli her asker adayı için birer çavuş tahsis edilmişti.. Kemal'in çavuşu da, Ağrılı bir askerdi.. Kemal'e kısa sürede, "sağa- sola dön, Rahat, Hazrol, Selam Dur.. Dikkat.. Esas Duruş.." öğretildi.. O arada, Kemal çavuşuna boyuna "Hocam" diye hitabetmekteydi..

Eğitimin ardından, yemin töreni gerçekleştirildi. Kemal ve tertipleri, bayrak ve silah üzerine yemin ettiler.

Ardından, Kemal ve tertiplerine, başarı belgeleri ve tezkereleri dağıtıldı. Kemal Çaputçu'nun tezkeresini, Vali Yardımcısı Bayram Öz verdi.

Ardından kokteyl ve vedalaşma töreni yapıldı.

VE TERHİS..
Kemal, 1 gündüz süren askerlik eğitiminin ardından, kışladan ayrılırken, kendisini eğiten Ağrılı çavuşa, yüzük parmağını gösterip, telefonla arayacağına dair işaretler yapmaktaydı. Yakınları, bu durumu, "Askerlik bitti, bundan sonra düğün var.. Seni çağıracağım.." mesajı olarak yorumladılar.

Kışladan ayrılırken, bir komutanın "Kemal, seni sevdik, bırakmayacağız.." sözüne yanıt, "Olmaz.. Askerlik bitti.. Çarşıya gidecem.." şeklindeydi.

Kemal ve yakınları, yine konvoy halinde "Altay Kışlası"nı, bu kez "terhis olmuş bir asker" karşılaması görüntüsünde terkedip, kente döndüler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız