SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CASA Şehitleri Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:05
CASA Şehitleri Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

14 yıl önce, Kuzey Irak'tan dönmekte olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı personeli taşıyan uçak, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde düşmesi sonucu 34 asker şehit olmuştu. Şehit askerler, düzenlenen törenle anıldılar.Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu Mahallesinde (köyünde)16 Mayıs 2001 tarihinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplam 34 asker şehit olmuştu. Uçakta Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelileri, Doğal Afetler Kurtarma ekibi (Askeri AKUT) askerleri bulunuyordu.

Olayın yıl dönümünde uçağın düştüğü kayısı bahçesine şehit askerler için yaptırılan anıtta tören düzenlendi. Törene Vali Süleyman Kamçı, Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, Merkez Komutanı Albay Mustafa Kalkanlı, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Kara Havacılık Alay Komutanlığı mensupları, şehit aileleri ve askerler katıldılar.

Vali Süleyman Kamçı, törene katılan şehit yakınları ile yakından ilgilenerek tek tek yanlarına gidip, teselli verip, hal ve hatırlarını sordu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenden sonra Akçadağ Kaymakamlığı ve Belediyesinin yaptığı organize Şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehit yakınları uçağın düştüğü kayısı bahçesinde yaptırılan anıt alanda her şehit için dikilen çam ağaçlarına koştular. Çam ağaçlarına karanfil ve güller bırakıldı. Şehit yakınları gözyaşlarını tutamadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız