SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CASA Şehitlerine Anma

0
Güncellendi - 2016-05-16 16:34:38
CASA Şehitlerine Anma
A- A+ PAYLAŞ

15 yıl önce Malatya’nın Akçadağ ilçesinde CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 subay, astsubay, er ve erbaş, kazanın yıl dönümünde gözyaşları içerisinde anıldı.

16 Mayıs 2001 tarihinde, Kuzey Irak’taki görevden dönen bordo berelilerin çoğunlukta bulunduğu CASA tipi kargo uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle Akçadağ ilçesi Eğin Mahallesi yakınlarında düştü. Kazada, 34 bordo bereli asker şehit düşerken, yaşanan kazanın acısı halen hafızalarda duruyor. Kazanın yıl dönümünde şehit askerler için Eğin Mahallesi’ndeki Şehitlik Anıtı’nda anma töreni düzenlendi.

Dua ve gözyaşlarının hakim olduğu törene Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, 2. Ordu Komutanlığı temsilcileri, Malatya Müftüsü Ümit Çimen, Harp Malulü Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, AKP Akçadağ İlçe Başkanı Arif Tutal, Akçadağ eski Belediye Başkanı Bayram Karaaslan, şehit askerlerin yakınları, pilotlar, askeri ve mülki erkan, şehit askerlerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende daha sonra mevlit programına geçildi. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde şehit yakınları, şehitler için dikilen 34 çam ağacına gül bıraktı.

iha- malatyahaber.com

Pano02

15 YIL ÖNCE MALATYA’NIN AKÇADAĞ İLÇESİNDE CASA TİPİ ASKERİ UÇAĞIN DÜŞMESİ SONUCU ŞEHİT OLAN 34 BORDO BERELİ SUBAY, KAZANIN YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLİK ANITI’NDA ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ. (HASAN ERYILMAZ/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • veli (7 yıl önce)
    Allah mekanlarını cennet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Allah mekanlarını cennet eylesin
    0
    0
    Yanıtla