SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çat Barajı 'Kırmızı' Alarmda!

A- A+ PAYLAŞ

İnşaatı 1998 yılında tamamlanarak su tutmaya başlayan Çat Barajı'nda normalde 250 milyon metreküp su bulunması gerekirken, şu anda bulunan miktarın 18 milyon metreküp olduğu, dolayısıyla yaz mevsiminde sağlıklı sulama yapılamayacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürü Mehmet Albostan, Malatya İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantısı'nda, il genelindeki DSİ çalışmaları hakkında bilgi verdi. Meclis Başkanı Abdullah Atay başkanlığında yapılan toplantıda konuşan DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, önemli bir seviye düşüşü meydana gelen Çat Barajı'nda normalde olması gereken 250 milyon metreküp yerine şu anda 18 milyon metreküp su bulunduğunu söyledi. Albostan, bu yıl 12 milyon YTL harcama yapılacak olan Çat Barajı'ndaki su seviyesi ile yaz döneminde sulama yapılamayacağını kaydederek tüm umutların bundan sonra yağacak olan yağmurlarda olduğunu söyledi.

Malatya'daki diğer sulama barajlarında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirten Albostan, baraj inşaatlarının devam ettiğini bildirerek ödeneklerin de normal şekilde geldiğini açıkladı.

Öte yandan, sulama kanallarında büyük bir sıkıntı bulunduğunu ve kanallardaki su kaçağının yüzde 50'lere ulaştığını anlatan Albostan, sulama birliklerinin kanal yapımlarına karşı duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız