SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çat Barajı'na 40 Milyon

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sulama kanalları inşaatı devam eden Çat Barajı'na bu yıl için 40 Milyon TL ödenek ayrıldığı bildirildi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırları arasında inşa edilen ve çeyrek asırdır çalışmaları devam eden Çat Barajı'nın sulama kanallarının tamamlanması için bu kez de kredi temin edildi. 2010 yılı için sağlanan 40 milyon TL ödeneğin 32 milyon 308 bin TL'sinin kredi olduğu belirtildi.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Çat Barajı sulama projesine bu yıl için 40 milyon TL ödenek ayrıldığını belirtip, bu ödeneğin 32 milyon 308 bin lirasının kredi olduğunu vurguladı. Çat Barajı sulama kanalları ile Derme Ovasında 4 bin 134 hektar, Çerkez yazısı ovasında 10 bin 347 hektar olmak üzere toplam 14 bin 481 Hektar, mevcut 6 bin 983 Hektarlık Derme Sulamasına takviye olmak üzere toplam 21 bin 464 Hektarlık arazinin sulanmasının
planlandığını belirten Ölmeztoprak, "Derme ve Çerkez yazısı sulama inşaatında yüzde 80 düzeyinde fiziki gerçekleşme sağlanmış ve çalışmalar devam etmektedir. Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Kasabası Pınarbaşı Mezrasında Çat Barajı sulama kanalı üzerinde ise 2008 yılı Ağustos ayından itibaren iki üniteden oluşan elektrik santrali tamamlanarak hizmetini sürdürmektedir" dedi.

Çat Barajı'nda toprak kaymasının önüne geçmek için ağaçlandırma projesinin uygulandığını bildiren milletvekili Ölmeztoprak, su kapasitesini arttırıcı projeler üzerindeki çalışmaların da sürdüğünü vurguladı.

Barajın balık alanında daha da zenginleştirmek için çalışmalar yapıldığını ifade eden Ölmeztoprak, küresel ısınma ile birlikte su kaynaklarının azalmaya doğru gittiği, bu nedenle sulamada salma sistemin yerine damlama ve yağmurlama sistemine geçilmesinin öneminin giderek arttığına dikkat çekti.

Ölmeztoprak, Çat Barajı ve sulama kanallarına geçen yıl sonuna kadar yaklaşık 516 milyon 629 bin TL harcama gerçekleştirildiğini de kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız