SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çat Barajı'na Bağlanıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çat Barajı'na Şerefhan Deresi'nin de akıtılması için proje ihalesinin yapıldığı belirtilip, sıranın yapım ihalesinde olduğu bildirildi.

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, AKP ilçe başkanı Fikret Çolak, il genel meclisi üyeleri Rıza Sinanoğlu, Mehmet Şireci ve Cercis Taşdemir, AKP il yönetim kurulu üyesi Akif Baştürk ve diğer partililerle birlikte, Çat Barajı'nda inceleme yaptı.

Öz burada yaptığı açıklamada, "2008 yılında buraya geldiğimizde Çat Barajı'nda su 35 milyon metreküpe kadar düşmüştü. 35 milyon metreküp su ise, pasif olan kullanılmayacak su idi. Motopompla barajın derinliklerinden barajın ağzına su basılmıştı. Şu anda 90-95 milyon metreküp su var. Buranın normal hacmi 250 milyon metreküptür. Hamdolsun, 2010 yılında 120 milyon metreküpe kadar su birikmişti. Sulamaya kullanıldı ve şu anda 90 milyon metreküp su var" dedi.

Şerefhan Deresi'nin Çat Barajı'na bağlanma çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren milletvekili Öz, "Burası Adıyaman sınırlarında olduğu için, Kahramanmaraş Devlet Su İşleri'ne bağlı. Bu nedenle, Kahramanmaraş Devlet Su İşleri tarafından proje ihalesi yapıldı. Kahramanmaraş Devlet Su İşleri projesini tamamladıktan sonra yapılmış işini, Malatya'nın bağlı bulunduğu Elazığ DSİ Bölge Müdürlüğü alacak. Böylece Şerefhan Deresi'ni Çat Barajı'na bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çat Barajı'ndan şu anda Derme kanalından faydalanan bölgelere sulama suyu verildiğini hatırlatan Öz, "Çerkezyazısı ovasını da sulayacak olan Çat Barajı'na Şerefhan deresi bağlanırsa ileride su sıkıntısı çekilmez inşallah" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız