SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çat Barajı’na Bağlanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:22
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi ile Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi sınırları arasında bulunan Şerefhan Deresi’nin Çat Barajı’na bağlanması istendi. 

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çat Barajı’ndan elde edilen suyla, yıllardır hayalimizde olan Çerkez yazısı ovasındaki sulamayı iki yıldır başarı ile sürdürdük. Bu yıl Çerkez yazısının bir bölümüne su verdik. Çerkezyazısı Ovasında 60-70 bin dönüm sulanması gereken yer var, 35-40 bin dönüm araziyi iki yıldır suluyoruz. Ancak, Çerkezyazısı’nın tamamı sulamaya açılınca Çat Barajı’ndaki su yetmeyebilir. Çat Barajı’nda yeterli su depolanması için, Şerefhan Deresi Çat Barajı’na bağlanmalıdır. Bunu yıllardır dile getiriyoruz. Üzülerek belirteyim ki, Şerefhan Deresi’nin Çat Barajı’na bağlanması noktasında bir gelişme sağlanmadı. Şerefhan Deresi Çat Barajı için çok önemlidir. Çat barajı Gövdesi’nde durunca, Şerefhan Deresi’nin boşa aktığını görünce yüreğimiz sızlıyor. Yetkililerden ricamız Şerefhan Deresi’nin bir an önce Çat Barajı’na aktarılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Polat, “Şerefhan Deresi, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş ‘a bağlı denirse, hiçbir mesafe kat edilemez. Yani Malatya Devlet Su İşleri’nde Elazığ’a bağlı, Adıyaman sınırında bulunan Şerefhan Deresi de, Adıyaman DSİ’nin bağlı bulunduğu DSİ bölge Kahramanmaraş’a bağlı denilerek konu sürüncemede bırakılmamalıdır. Boşa akan su değerlendirilmelidir. Sorun çözülmelidir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız