SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çat Projesi Yeniden Ele Alınmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Malatya Şehir Mezarlığına İl Özel İdaresi tarafından sondaj kuyusu açılması teklifini kabul etti.

Malatya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı çalışmalarını sürdürüyor. Meclis Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi'nde Malatya Belediyesi'nin şehir mezarlığına sondaj açılması ile ilgili teklifi görüşüldü.

Teklifte, 3 bin dönüm alanı bulunan şehir mezarlığında kullanılan suyun içme suyu şebekesinden karşılandığı belirtilerek, malzemeleri belediye tarafından karşılanmak şartıyla İl Özel İdaresi'ne ait makine ile sondaj kuyusu açılması istendi. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

CHP'Lİ ÜYENİN ÖNERİSİ..
Bu arada Malatya İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Hamit Kiraz (alttaki fotoğrafta), projesi 40 yıl önce yapılan Çat Barajı'nın yapım amacına göre, yaşanan kuraklık nedeniyle projesinin yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanı Hamit Kiraz, Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Çat Barajı'nın 40 yıl önce yapılan projesini günün koşullarına uymadığını belirterek, "Bugün suyun debisinde çok farklılık var. Suyun debisi çok düşmüştür. O zaman planlanan tüm alanlara suyun yetip yetmeyeceği düşündürücüdür. Zaman kaybetmeden baraj bölgesinde yeni su kaynaklarının araştırılarak baraja aktarılması ve barajda su kaçakları varsa bunların önlenmesi gerekiyor" ifadelerini kaydetti.

Kiraz, Devlet Su İşleri'nden ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan konuya duyarlılık göstermesini beklediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız