SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÇATAK Projesi Değerlendirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:41:59
ÇATAK Projesi Değerlendirildi
A- A+ PAYLAŞ

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programının (ÇATAK) Genel Tanıtımı, Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısı yapıldı 

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Karakavak hizmet binamızda yapılan toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Şube Müdürü Selahattin Günci, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Alper Durak ve Prof. Dr. Ergün Doğan projelerin yürütüldüğü ilçe müdürleri ve teknik personeli ile İl Müdürlüğü Proje sorumlularının katılımıyla 1. dönem değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müdürü Ali Selvi, "ÇATAK projesinin amacı toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesidir. Ayrıca Dünya nüfusunun hızla arttığı, bununla birlikte tarımsal üretimin yoğun yapıldığı alanlarda kullanılan kimyasal gübre ve ilaçların kullanımının yoğunlaştığı, güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmak için hep birlikte tarımsal üretimde çevre dostu tarım tekniklerini geliştirilmemiz gerekiyor. Doğal kaynakları koruyan, çevreye en az zarar verecek üretim modellerinin desteklenmesi programı olan ÇATAK projesinin ilimizde de uygulanması ve geliştirilmesi için 2014 yılında başlayan ÇATAK projesinin üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

İl Konu Sorumlusu Badin Kılıç tarafından ÇATAK Projesinin tanıtımı ve şimdiye kadar yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Başvuru yapan üreticilerin arazide yapacakları uygulamalar hakkında teknik elemanların karşılaşabileceği sorunların çözümü hakkında Prof.Dr. Alper Durak ve Prof. Dr. Ergün Doğan değerlendirmelerde bulundu.

2013 yılında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Bakanlığa teklifi ile 2014 yılı ÇATAK programına Malatya’nın da dahil edildiği bildirildi. 2014 yılında Bakanlık tarafından Malatya’ya tahsis edilen alan 5 bin dekar olduğu ifade edildi. Çevre problemi belirlenen ve program kapsamına alınan alanlarda üç farklı kategoride belirlenen öncelikli tarımsal çevre sorunları ile mücadele edildiği vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız