SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çatlayan Eller İçin Ne Yapabilirsiniz?

A- A+ PAYLAŞ

Özellikle kış aylarında cildimiz ve bilhassa ellerimiz kurur, çatlar ve acı verir. Peki bunu önlemek için ne yapmalıyız?

Howstuffworks isimli sitede yer alan habere göre, gençseniz, ellerinizi temiz tutmanın yolu basit: sabun ve su. Ancak, yaşlandığınızda ellerinizi basit bir sabun ve suyla yıkamak cildinizi kurutabilir ve gerginleştirebilir. Ve sık sık yıkama ve diğer kimyasallara maruz kalmanız ellerinize zarar verir. Bunun yanında, hassas bir cildiniz varsa pul pul olmaya, kızarmaya ve çatlamaya daha müsaittir.

Cildiniz hassas ise, seçeceğiniz temizleyiciler konusunda daha dikkatli olmalısınız. Güzel koku ve buna benzer içeriklere sahip olan sabunlar, elleriniz için çok sert olabilir. Birçok üretici yapay renkler, kokular ve diğer tahriş edici içeriklere sahip ürünler üretiyorlar.

Elleriniz halen kuruysa, içinde nemlendirici bulunan sıvı sabun kullanma yardımcı olabilir. Fakat bazı durumlarda bu da yeterli olmayabiliyor. Dermatologlar, sadece gün boyunca değil, her gün nemlendirici kullanmanızı öneriyorlar. Duştan çıktıktan sonra daha fazla nemi hapsetmesi için nemlendirici sürebilirsiniz. Ayrıca, gece yatmadan önce nemlendirici sürmek de yardım edebilir. Bundan başka, ellerinizi yıkadıktan sonra vazelin ya da yağ içeren bir kremle avuç içi ve parmaklarınızı ovalayabilirsiniz.

Nemlendiricilerde nem tutucu ve yumuşatıcı maddeler var. Nem tutucudaki gliserin, hirdoksit asit ve lanolin ile mineral yağlar nemi ciltte tutar ve havadan suyu emer. Lanolin, mineral yağ ve vazelin gibi maddeler içeren yumuşatıcılar ise lipidlerle yer değiştirir ve cildi yumuşatır. Bazı nemlendiricilerin güzel koku içerirken bakteri bulaşmasını önlemek için koruyucu madde de içeriyor. Bunlar da nemlendiricilerde bulunan iki yaygın tahriş edici maddedir. Eğer cildinizde bu maddelere karşı alerjik reaksiyon olursa, nemlendirici kullanmayı hemen kesin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız