SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cazibe Merkezi Çabasındayız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Malatya'nın sosyal ve ekonomik altyapısıyla bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yaptığı açıklamada, "Organize sanayi bölgeleriyle ilgili Valimizin başkanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması için ilave tadilat projesinin ihalesinin yapılması kararlaştırıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan arıtma tesisi için kredi alacağız. Arıtma tesisini büyüterek, çevreye zarar vermek istemiyoruz. Bir taraftan sanayileşirken, diğer yandan çevreyi kirletmeye hakkımız yok. Çevreye saygılı olma adına, arıtma tesisinin kapasitesini 2 katına çıkarıp sorunu çözmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

2. Organize Sanayi Bölgesi'nde Ağustos'ta bazı firmalara doğal gaz vereceklerini bildiren Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bazı eksiklerin de giderilmesiyle birkaç ay sonra pırıl pırıl bir yer olacağını kaydetti. Erkoç, şunları söyledi:

"Bilindiği gibi, 1. ve 2. organize sanayinin toplam alanından daha fazla alanı 1. organize sanayinin genişleme alanı olarak ilan ettik. Resmi işlemleri tamamladık. Yaklaşık 7 bin 500 dönüm mera vasfında olan arazi var. 3 bin dönüm hazine ve 2 bin dönüme yakın da şahıs arazisi var. Öncelikle burada mera vasfında olduğu için ot bedeli olarak Hazineye 542 bin TL para yatırdık. Dolayısıyla mera vasfındaki hazineye ve sonra da bize devredilecek. Teknik ve imar çalışmaları tamamlanıp burası da sanayicilerimizin hizmetine sunulacak" şeklinde konuştu.

31 Aralık 2010 tarihinin teşvikte son müracaat tarihi olduğunu hatırlatan Erkoç, "Gelen yatırımcıları boş göndermemek için çaba gösteriyoruz. Malatya'nın sosyal ve ekonomik altyapısıyla bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız