SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cazibe Merkezleri Programı Uyarısı

0
Güncellendi - 2018-01-25 03:45:35
Cazibe Merkezleri Programı Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

  • OSB'ye 6. bölge destekleri hakkında bilgi veren Altaş, ayrıca siyasileri, il yöneticilerini ve ilgili kuruluş temsilcilerini Cazibe Merkezleri Programı hakkında da  uyardı.

Yatırım Teşvik Mevzuatı'nda yapılan düzenlemeyle Malatya il sınırları içinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yapılacak yatırımların 6.Bölge desteklerinden yararlandırılmasının kapsamıyla ilgili bilgi veren malatyahaber.com yazarı, Ekonomist- Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, ayrıca Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili uyarılarda da bulundu.

6. BÖLGE DESTEKLERİ..

Mustafa Bahadır Altaş, 6. bölge destekleriyle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Bilindiği üzere yatırım teşvik sistemi içinde 4.bölgede yer alan Malatya'da daha önce OSB'lerde yapılan yatırımlar için;

-          Katma Değer Vergisi istisnası,

-          Gümrük Vergisi muafiyeti,

-          Faiz desteği,

-          Vergi İndirimi,

-          Sigorta Primi İşveren hissesi desteği,

-          İnşaat-Yapı Harçları Muafiyeti,

-          Emlak Vergisi Muafiyeti,

-          Damga Vergisi Muafiyeti,

-          Yatırım Yeri Tahsisi desteklerini kapsayan 5.bölge için uygulanan süre oran ve tutar destekleri uygulanmaktaydı.

2017 yılı Şubat ayında yatırım teşvik mevzuatında yapılan düzenlemeyle, Malatya'nın da içinde yer aldığı Cazibe Merkezi kapsamında Malatya, Elazığ,Adıyaman,Tunceli,Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve ayrıca Kilis ili OSB’lerde yapılacak yatırımlar için 6.bölge desteklerinin uygulanacağı bakanlar kurulu kararı ile kararlaştırıldı. 20 Ocak 2018 tarih ve 2017/11133 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla cazibe merkezi kapsamında 4 üncü ve 5 inci bölgede yer alan illerdeki OSB'lere yapılacak yatırımlarda 6. bölge desteklerinden yararlanılabilmesi için istenen "bölgesel - büyük ölçekli ve stratejik yatırım" şartı kaldırıldı. Böylece tüm yatırımcıların 6. bölge şartlarını sağlamaları halinde 6 ncı bölgede uygulanan desteklerden aynı oran, miktar, süre ve şartlarda yararlanması imkanı sağlanmış oldu.

Yapılan bu düzenleme sonrasında  Malatya OSB yatırım yapacak yatırımcılar daha önce uygulanan desteklere ilave olarak, Sigorta Primi İşveren hissesi desteği uygulamasından 7 yıl yerine 12 yıl yararlanacaklar.

Ayrıca; 10 yıl sigorta primi işçi hissesi ve işçi gelir (stopaj) vergisi  desteklerinden de yararlanacaklar.

Diğer getirilen kolaylıklar da şöyle:

İç kredi faiz desteği 5 puan yerine 7 puan,

Azami faiz destek tutarı 700 Bin TL yerine 900 bin TL,

Vergi indirim oranı yüzde 80 yerine yüzde 90,

Yatırıma katkı oranı yüzde 40 yerine yüzde 55,

Asgari yatırım tutarı 500 bin TL olarak yararlanacaklar."

CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI UYARISI..

Altaş, ayrıca Cazibe Merkezleri Programı hakkında da siyasileri, il yöneticileri ile ilgili kuruluş temsilcilerini uyararak, "Geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanan 24.12.2017 tarih ve 696 sayılı KHK ile Cazibe Merkezleri Programı yeniden düzenlendi. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülecek programda yayınlanan KHK kapsamında belirlenen Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Malatya olarak özellikle 'sektör, il, kapsam, yatırım konusu, uygulama süresi ve enerji desteği oranı itibarıyla' gerekli çalışmaların yapılarak Ekonomi Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerin yapılması bu projeden beklentisi olan mevcut yatırımcıların sorunlarının çözümünde katkı sağlanması önem arz etmektedir” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fıkret cezik (6 yıl önce)
    bırde fıdan dıkılıp malaya eskı yeşıllığıne kavuşsa
    0
    0
    Yanıtla