SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cazip Kredi Bulduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:09
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Avrupa Yatırım Bankası’ndan çok cazip bir destek sağlandı. 5 yıl ödemesiz ve faizsiz bir destek sağlandı. Doğu kanalizasyon kolektörü yapılacak” dedi.

Seçim gezilerini sürdüren AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı, mevcut Belediye Başkanı Ahmet Çakır, merkeze bağlı 5 köyü ziyaret etti. Başkan Çakır’ın gezisine AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve bazı meclis üyeleri de eşlik etti.

İlk olarak Bulgurlu Köyü’ne yapılan ziyarette Başkan Çakır ve beraberindekileri köy muhtarı Doğan Yıldırım ile kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. Burada konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın artık büyükşehirle birlikte farklı bir statüye geçeceğini belirterek, “Büyükşehirle köyler mahalleye dönüştü. Büyükşehir, köyden dönüşen bütün mahallelerin de altyapısından, ana yollarından sorumlu hale geldi” dedi.

Çakır, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Merkeze yakın yerlerdeki alanlarda da mevcut şebekelerimizden verebileceğimiz noktalara suların dağıtımını sağlayacağız. Bunları bütün debi ölçerlerle, SCADA Sistemiyle kontrol altına alacağız. Bütün yer altındaki suyumuzun kaçak, arıza olanlarının tespitini yapacak hatta şebekedeki suyun kalitesine kadar kontrol edeceğiz. Bu sistemleri oluşturuyoruz. Neticede büyükşehirle birlikte biz bu kırsala gelen hizmeti üst seviyelere çıkaracağız.

Geçtiğimiz dönemlerde köylere özel idare aracılığıyla gerçekten çok güzel hizmetler yapıldı. Çünkü geçmişte köylerimize ulaşmak mümkün değildi. Biliyorsunuz elektriksiz, yolsuz köyler vardı. Şebekesi olan köy çok çok azdı. Bu dönem bunlar giderildi ama bunların çok daha iyi hizmet alması için de AK Parti, başta Başbakanımız olmak üzere hükümetimiz yerel yönetimler yasasında büyük bir değişim yaptı, reform denebilecek bir değişim bu. İnşallah büyükşehirle birlikte kırsala çok daha güçlü, kaliteli hizmet gidecek. Bu süreci iyi değerlendirmemiz lazım. Bu kapsamda ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Temel amacımız hem halkımızı dinlemek, sorunları not almak; inşallah geldiğimiz zaman da acil ve öncelik sıralarına göre de bu hizmetleri hızlı bir şekilde bölgemize getirmektir. Bu ziyaretlerimizle bu çalışma takvimini de oluşturmuş oluyoruz.”

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın büyükşehir ile birlikte yapılması gereken hizmet akışı için önceden hazırlıklar başlattığını belirterek, “Belediye Başkanımızın daha büyükşehir belediye başkan adaylığı kesinleşmeden buralarla ilgili çalışmaları vardı, ben yakinen biliyorum. Hatta kendisi zaman zaman ‘biz olmazsak dahi bu dosyalar hazır olsun, gelen arkadaşlarımız süratle buralarda çalışsın’ diye söylüyordu” dedi.

Başkan Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra Göller Köyü’ne geçti. Köy muhtarı İzzettin Oğul ve vatandaşlar tarafından karşılanan heyet, ilgi gördü. Başkan Çakır ve İl Başkanı Tüfenkci, Büyükşehir süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, görüş alışverişinde bulundu.

Heyet daha sonra Bağtepe Köyü’ne giderek vatandaşlarla buluştu. Köy Muhtarı Ramazan Şahin’in tedavi görmesi nedeniyle katılamadığı ziyaret sonrası heyet, Hacıyusuflar Köyü’ne geçti.

Köylerde karşılaştığı çocuklarla da yakından ilgilenen Başkan Çakır, çocuklara gofret hediye etti. Hacıyusuflar Köyü Muhtarı Nevzat Alan’ın hizmetlerden dolayı teşekkür konuşması yaptığı ziyarette, Başkan Çakır, yaptıkları çalışmayla köylerin sorunlarını tespit ettiklerini ve projeler geliştirdiklerini açıkladı.

Başkan Çakır, ziyarette yaptığı konuşmada, şehrin doğusunda yaşanan kanalizasyon problemlerini çözmek için cazip kredi imkanı bulduklarını belirterek, “Yine Doğu Kolektörü ile ilgili projemiz gerçekleştiriliyor. İnşallah önümüzdeki bahar ayları içerisinde bu bölgenin de ihalesine çıkacağız. Burayla ilgili kaynak oluşturuldu. Avrupa Yatırım Bankası’ndan çok cazip bir destek sağlandı. 5 yıl ödemesiz ve faizsiz bir destek sağlandı. Bu da Türkiye’den kabul edilen projeler içerisinde Malatya belediyemizin hazırlamış olduğu 4 projeden biriydi. Bu projeyle Venk, Çamurlu, Üniversitenin tamamı ve Beydağı Beldemiz dahil olmak üzere Hacıyusuflar’dan Bulgurlu, Göller köylerine kadar bu bölgelerin bütün kanalizasyon sistemlerini de bağlayacağımız ana kolektör hattını yapacağız. İnşallah bu bölgelerin temel sorunları ortadan kalkmış olacak.”

Daha sonra Hacı Haliloğlu Çiftliği Köyü’ne geçen heyet, burada Köy Muhtarı Nedim Akbulut ve vatandaşlarca karşılandı.

Başkan Çakır ve beraberindeki heyet, vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız