SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cebinden Bir Deste Dolar Çıkardı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:15
A- A+ PAYLAŞ

Niğde'nin Ulukışla ilçesi sınırlarında Adana-Ankara otoyolu Eminlik gişeleri yakınlarında yol kontrolü yapmakta olan Ulukışla İlçe Jandarma ekiplerine ateş açarak bir kamyon şoförünü öldürüp bir asker ve bir polisi şehit eden teröristlerden biri, Ulukışla Köşkönü Camii'nde yakalandı. 

Teröristle beraber namaz kıldıklarını söyleyen Köşkönü köyü sakini Hüseyin Özcan (75), "Camiye sabah namazı için geldiğimde uzun boylu zayıf birinin botlarını çıkarmakta olduğunu gördüm. Selam verdim, selamımı aldı, terlikleri giyerek dışarıdaki çeşmede abdest alıp geldi. İçeriye girdik ve sabah namazını yanımda durarak kıldı. Camide sadece ikimiz vardık. Ben namazdan sonra çıkıp evime gittim. O camide kaldı” dedi.

Teröristi turist sanan bakkal Duran Yılmaz ise, “Saat 07.00 sularında bakkal dükkanına girdi, ben turist zannettim. Kısa kollu tişört vardı üzerinde ve çok titriyordu. Uzun boyluydu. Kola, kek vb. bir şeyler aldı, 15 TL tutarındaki alışverişini ödemek için cebinden bir deste dolar çıkardı ve 50 dolar bırakıp çıktı. Türkçe konuşmadı. O çıktıktan sonra ben de şüphelenerek jandarmaya telefonla haber verdim. Tekrar camiye girip aldıklarını orada yemiş. Sonra jandarma ekipleri gelerek camide kıskıvrak yakaladı” dedi.

İKİSİ ARNAVUT, BİRİ KOSOVA KÖKENLİ

Bu arada Niğde’de jandarmaya yönelik saldırıyı değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Faillerin ikisi yakalanmıştı. Kaçan üçüncüyü de yakaladıklarını duydum. Bu başarıdır. Bu hainlerin canilerin kim olduklarını bu işi neden yaptıklarını öğrenmiş olacağız. İçişleri Bakanımız yakalanların kimliklerini açıkladı. Arapça konuşuyor olmalarına rağmen kendileri Arap değil. Galiba ikisi Arnavut diğeri Kosova kökenli. Onlarda belli yolla Suriye’ye gidip Suriye’deki katliama katılan aşırı radikal unsurların elemanları. Örgütlerin isimleri belli değil. İlk sorgularında söylediklerine bakılırsa radikal unsurlara bağlı olduklarını tahmin ediyoruz. Oradaki bu radikal unsurlara Türkiye destek veriyor diye propaganda yapanların açığa düştüklerini gösteriyor. Bilerek eylem yapıyorlar. Bizim güvenlik güçlerimiz bunlara fırsat vermeyecektir. Orada talihsiz insanları görevlerini yaparken hayatını kaybetmeleri hepimizin gönlünde büyük bir acıdır. Askerimize de sivil şahıslarımıza da büyük geçmiş olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız