SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çebiş Tüneli Trafiğe Açıldı

0
Güncellendi - 2016-07-03 01:45:28
Çebiş Tüneli Trafiğe Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Sivas karayolu yapım projesi içerisindeki 630 metre uzunluğunda iki tüplü Çebiş Tüneli araç geçişine açıldı. Tünelin isminin ‘Hekimhan Tüneli’ olması için gerekli girişimlerde bulunulduğu kaydedildi.

Malatya- Sivas karayolu üzerinde bulunan Çebiş Rampası’nı by-pass etmek üzere projelendirilen ‘Çebiş Tüneli’, AKP Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Kaymakamlar, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile belediye başkanlarının katıldığı törenle araç geçişine açıldı.

Toplam 108 kilometrelik duble yolu kapsayan, yaklaşık 250 milyon lira maliyet bedelli Malatya- Sivas karayolu yapım projesine dahil olan 630’ar metre uzunluğunda ikişer şeritli iki tüplü Çebiş Tüneli’nin Ramazan Bayramı öncesinde hizmete girmesi için hızlandırılan çalışmaların tamamlanmasının ardından araç geçişine açılan tünelden protokol üyeleri ilk önce yürüyerek, sonra araçla geçti. Otomobili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık kullandı.

“ÇEBİŞ TÜNELİNİ TRAFİĞE AÇTIK”

Baret ve yelekle tüneli geçen AKP Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Hekimhan, Yazıhan, Kuluncak İlçelerimizin beklemiş olduğu ve Malatya’yı Sivas’a bağlayan çok önemli bir yol güzergahını trafiğe açtık. Geçen hafta da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz katılımıyla Darende Karahan Tüneli’ni trafiğe açtık” dedi.

Çalık, Çebiş Tüneli’nin çok zor bir yol geçişi olan tünel olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Malatya-Sivas arası yaklaşık 250 milyon TL’lik yatırımıyla programa alınan bu yolumuz, tünellerimizle birlikte açılışa hazır vaziyette bulunuyor. Çebiş tünelimizin bugün trafiğe açılışını yapıyoruz. Sayın Başbakanımızın bize vermiş olduğu talimat çerçevesinde tünellerimizi bayram öncesi açıp, vatandaşlarımızın yolların sağlıklı bir şekilde kullanmalarını amaçladık. Sonrasında tamamen bütün açılışları yapmak üzere Sayın Başbakanımız Malatya’ya geldiğinde, o zaman tünellerimizin açılışını da, yollarımızın açılışını da beraber yapacağız.”

“MALATYA’NIN DÖRT BİR TARAFI TÜNELLERLE DONATILDI”

Malatya’nın dört bir tarafının tünellerle donatıldığını ifade eden Çalık, “Bu Malatya-Güney aksı Sivas yolunun tamamlanmasıyla birlikte Kuzey aksımızı, Malatya’nın Kuzeye bağlantı yolunu bitirmiş olacağız. Doğu-Batı, Kuzey-Güney akslarımız tamamlandıktan sonra Malatya’nın şehir bağlantı yolları tamamlanmış olacak” diye konuştu.

“ORTAK KANAATİMİZ ‘HEKİMHAN TÜNELİ’ OLARAK ADLANDIRILMASI”

Çalık, Çebiş Tüneli’nin isminin Hekimhan Tüneli olarak değiştirilmesi için ortak bir kanaatin olduğunu belirterek, “Tünelimiziz ismi esasında Çebiş Tüneli. Daha önce Çebiş Tünelini ziyaret ettiğimizde, neden Çebiş Tüneli olduğunu herkesle paylaşmıştık. Yıllar evvel yapılırken burada yaşayan vatandaşlarımız, çalışan personelimize çebişi Malatya tabiriyle kuzu keserek, yolu aşağıya doğru indirmişler ve çok zorlu bir yol haline gelmişti. Şimdi nasip olursa bütün arkadaşlarımızla ortak kanaatimiz buranın ‘Hekimhan Tüneli’ olarak adlandırılması. Talebimizi ileteceğiz ve gerekli onayla buranın isminin Hekimhan Tüneli olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KONFORLU BİR YOLCULUĞU SAĞLIYOR”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, sevinçli bir günü hep birlikte yaşadıklarını kaydetti.

Toprak, “Uzun zamandan beri vatandaşlarımızın özellikle bu hat üzerindeki ilçelerimizin yoğun bir şekilde beklediği ve Malatya’dan Sivas’a giden yol üzerindeki hem ilçelerimizin hem de Malatya’dan Sivas istikametine gidecek tüm vatandaşlarımızın beklediği bir trafiğe verme olayı idi. Onun için bugün sevinçliyiz. Bu neyi getiriyor? Çok önemli bir gelişme sağlıyor. Yolu 2,2 kilometre kısaltıyor. Kışın geçilmez olan o virajlı ve eğitimli yolu ortadan kaldırıyor. Burada 626x2 tünelle birlikte konforlu bir yolculuğu da sağlamış oluyor. Tünelin hatırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a1

a2

a3

a4

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Erdem (7 yıl önce)
    Öznur Çalık hanım efendi battalgazi de harebe olmuş devlet hastanesini görmüyomu?icraatcı ise orayada bi elini atsınlar. Şov yapmasınlar. Basınında taraflı değilde vatandaşın lehine olacak şeyleri konuşmasını istiyoruz. milletvekilliği 20 bin tl alıpta bütün icraatları ankaraya bırakmayla, vatandaşı uyutmakla olmaz. Biraz vatandaşların mağduriyetlerini düşünsünler lütfen.vatandaşı yanlış gözle görmesinler...
    0
    0
    Yanıtla
  • semih (7 yıl önce)
    Kim şu memleketiin inşasında bir çakıl taşı kadar emek sarfetti ise elbette onlara minnettarız..hani birileri hırsız tayyip diyordu ya şimdi onların iki yüzlü birer yalancı olduklarını işte bu yatırımlar meydana çıkarıyor..Karahan,çebiş,kömürhan,erkenek tüneli malatya antep,elazığ,sivas istikameti,yeşilyurt çelikhan Duble yollar şantiyeler daha ne olsun..Allahınıza gurban..Milletçe arkanızdayız..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet Gül Özbey ÇAKIR (7 yıl önce)
    Yolumuzun yapımında emeği olan her kişi ve kurum çalışanlarına teşekkür ediyoruz.Yolumuzun eksiklikleri tamamlanırsa daha güzel olacak.Güzel bir hizmet oldu.Rabbim razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kivre tünel geçici açıldı , elektirik işini yapan mütahhit iyi beslenememiş doymamış..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun ..... lakin tünelin ismi değişmesin çocuktuk neden çebiş yokuşu sorusuna Babam oğlum bir çebiş (kuzu) kesmişler yolu aşağıdan geçirmişler derdi . Bizde çocuklarımız sorunca neden çebiş tüneli derlerse anlatacağımız bir konu olsun saygılarımla emeği geçen herkese teşekkür bu arada bir arkadaşımızda bahsetmiş Pötürge ilçemizin yoluna bir el atın kübbe dağı çok büyük bir sorun
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıncı06 (7 yıl önce)
    arkadaş bişeuide beğenin be...Herşeyin altında bişey de bulmayın..Gerçi oraları en çokta siz kullanırsınız da neyse...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Seçime kadar 15 20 kere açılır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Puturgeli (7 yıl önce)
    Öznur hanim isiniz dustugunde puturgeliyim diyorsun ya bir gunde su puturge yolunu dusunun bakin dun gencecik bi insan öldü o yolda vicdaniniz rahatmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (7 yıl önce)
    Ya birde poz vermekten birilerini taklit etmekten vazgeçsek.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (7 yıl önce)
    bu ne açılışı şimdi bu millet gerizekalımı Allah aşkına bakalım daha kaç kere açılacak öznur çalık sen ne sıfatla açılış yaptın şimdi onu anlamadık
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen bu yorumu neden yaptın, biz de onu anlayamadık? Helal olsun Öznur Hanıma.
    0
    0
    Yanıtla