SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çebiş Yokuşu Yerine Tünel

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:58:22
Çebiş Yokuşu Yerine Tünel
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Sivas Duble Karayolu’ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek, duble yol çalışmalarının 2015 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Milletvekili Çalık; beraberinde AKP’nin Hekimhan Belediye Başkanlığı adayı Kemal Deniz, partili yöneticilerle birlikte Malatya-Sivas Karayolu’nun Sarsap Tüneli’ni ve yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Mevcut Sarsap Tüneli’nin yanına yapılan ikinci Sarsap Tüneli’nde yapılan incelemede Karayolları Kontrol Şefi Sadi Yılmaz, “Malatya-Sivas Duble Yol projesinin içinde bulunan Sarsap Sağ Tüpü tüneli 240 metre uzunluğunda. 2013 yılının Ağustos ayında başladığımız tünel inşaatını bitirdik ve bağlantı yolları ile birlikte trafiğe açacağız” dedi.

Malatya girişindin itibaren 54 kilometrelik duble yol projesinin yüklenicisi Ziver İnşaat Proje Müdürü Muhammet Solmaz, “Hedefimiz bu yıl Malatya girişinden Tohma Köprüsü’ne kadar yolu tamamen bitirmektir. Bu yıl havalar iyi gittiği için şantiyeyi hiç kapatmadık. Toprak işleri ve sanat işlerinde çalışmalarımız devam etti. Nisan ayı başı itibariyle asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Hedefimiz bu yıl 25 kilometre sıcak kaplama yapmaktır. 2015 yılında ise yol çalışmaları hemen hemen bitme noktasına gelecektir. Projemizde 4 adet köprü bulunmaktadır. Bunlardan iki tanesi demiryolu üst geçidi, diğerleri ise Sarsap Köprüsü ve Kurucay Köprüsüdür. Köprü çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Yüklendiğimiz yol güzergahının toplam bedeli 84 milyon TL’dir. Şuanda fili olarak işin yüzde 35’ni tamamladık” şeklinde bilgi verdi.

Milletvekili Öznur Çalık ise Sarsap Tüneli’ndeki inceleme esnasında yaptığı açıklamada, “Proje kapsamında yer alan Sarsap Tüneli üzerinden 5 ay geçmeden 240 metrelik tünel açıldı. Malatya-Sivas Duble Yolun 108 kilometrelik yol güzergahının 54 kilometrelik Ziver İnşaat, diğer 54 kilometrelik kısmını da Kolin İnşaat yapıyor. Malatya girişinden itibaren yapımı süren 54 kilometrelik bölümün en önemli kısımlarından olan 240 metrelik Sarsap Tüneli tamamen açılmış durumda. Malatya girişinden itibaren Nisan ayında sıcak asfalt dökümüne başlanılıyor. Yol çalışması çok hızlı gidiliyor ve devamı da İnşallah çok hızlı gelecek” dedi.

Milletvekili Çalık ve beraberindeki heyet daha sonra Malatya-Sivas Duble Yolunun ikinci 54 kilometrelik kısmında inceleme yaptılar. Güzergahtaki Kızıl Geçiş noktasında inceleme yapan Çalık, “Burada sadece iki araçlık bir geçiş vardı. Bu geçişte kaza yapan eczacı bir arkadaşımızın cenazesine ancak 2 gün sonra ulaşılmıştı” şeklinde konuştu.

Güzergahtaki Çebiş (Keçi) Yokuşu noktasında da inceleme yapan Çalık, “Burada o dönem Karayolları proje yaparken, burada Cebiş Yokuşunun dibinde Haydar Amca, yol evinin önünde geçilsin diye bir tane Çebişi yatırıyor kesiyor, ondan sona yol evinin önünde geçiyor. Ondan sonra Hekimhan yolunda burası Çebiş Yokuşu olarak kalmış. Şimdi yapılan yolda, Çebiş Yokuşunu bypass ediyor” ifadelerini kullandı.

Kolin İnşaat Proje Müdürü Tolga Gülten, mevcut yol projesinde bypass nedeniyle Çebiş Tüneli de yapılacak. Çebiş Tüneli’nin çıkışından itibaren Hekimhan’a kadar toprak işlerini yüzde 90 oranında bitirdik. Önümüzdeki aydan itibaren temel alt yapıya başlayacağız” dedi.

Karayolları Kontrol Şefi Sadi Yılmaz, 108 kilometrelik yolun ikinci 54 kilometrelik bölümünün sözleşme bedelinin 159 milyon TL olduğunu belirterek, “Yol projesini her ne kadar 2016 yılına programladıysak ta 2015 yılında bitireceğiz diye görünüyor” dedi. Milletvekili Çalık, Malatya-Sivas Duble Yol projesinin yaklaşık 250 milyon TL tutarında olduğunu ifade ederek, “Çebiş Yokuşu bypass edilerek onun yerine bir Çebiş Tüneli kazandırılıyor. Bu tünel ile birlikte toplam 4 tünel yapılmış olacak. Malatya-Hekimhan arası 70 kilometreye düşüyor. Allah nasip ederse, yarım saatte hız sınırını aşmadan Hekimhan’a ulaşacağız” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız