SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cehalete Karşı Önemli.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:09
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-İş Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik, Köy Enstitüsü ruhunu yeniden yakalamanın ancak çağdaş, üretken ve demokratik eğitim yöntemini ulusal eğitim sisteminin her aşamasına uygulayarak, eleştiren, sorgulayan çağdaş bireyler yetiştirmekle mümkün olacağını belirtti. 

    

Çelik, KÖY Enstitülerinin 72. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Köy Enstitülerinin cehalete karşı açılan savaşta zeki köy çocuklarının eğitilmesinde önemli bir yeri bulunduğunu belirtti. 
    

Köy Enstitülerinin, dünyada eşi benzeri olmayan, Türkiye'nin dünya eğitim tarihine kazandırdığı en özgün eğitim projelerinden biri olarak döneme damgasını vurduğunu ifade eden Çelik, enstitülerin tüm olanaksızlıklara karşı eğitim ve öğretimi yeniden var etmenin örneği olduğunu kaydetti. 
    

Cumhuriyetin 'Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma' hedefine varmak, çağdaş bir toplum yaratmak için planlanan Köy Enstitülerinin, eğitimcinin, ülkenin gelişimindeki rolünü anlatması bakımından iyi bir örnek olduğunu belirten Çelik, ''Bugün Köy Enstitüsü ruhunu yeniden yakalamak ancak çağdaş, üretken ve demokratik eğitim yöntemini ulusal eğitim sistemimizin her aşamasına uygulayarak, eleştiren, sorgulayan çağdaş bireyler yetiştirmekle olur'' değerlendirmesinde bulundu. 
    

Çelik, sendika olarak amaçlarının Köy Enstitülerinin heyecan ve ruhunu okullarda yaşatmak olduğunu ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız