SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cehennemin Kapısına Kadar Kovalayacağız!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:40:24
Cehennemin Kapısına Kadar Kovalayacağız!
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, yaptıkları iki ayrı açıklamayla, ABD'nin IŞİD'in eylemlerini karşılıksız bırakmayacağı mesajını verdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bir ay içinde iki Amerikalı gazeteciyi başını keserek öldüren ve Irak ile Suriye’de terör estiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü cehennemin kapılarına kadar kovalayacaklarını söyledi. IŞİD’in öldürdüğü Amerikalı gazetecilerden Jim Foley’in memleketi, Steven Sotloff’un da bir dönem yaşadığı yer olan New Hampshire eyaletine bağlı Portsmouth kentinde konuşan ABD Başkan Yardımcısı Biden, çok sert açıklamada bulundu. Biden, "Amerikan halkının gözünü korkutacaklarını sanıyorlarsa bizi çok iyi tanımıyorlar demektir. İnsanlar Amerikalılara zarar verdiğinde, geri çekilmeyiz, unutmayız. IŞİD militanları şunu bilsinler ki, adalet yerine gelinceye kadar, onları cehennemin kapılarına kadar kovalayacağız, çünkü gidebilecekleri tek yer cehennem olacak" diye konuştu.

Obama: Gözümüzü korkutamayacaklar

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Amerikalı gazeteci Steven Sotloff’a ait IŞİD’in önceki akşam yayınladığı infaz görüntülerinin gerçek olduğunu doğruladı. 

İnfaz videosunda bizzat tehdit edilen ABD Başkanı Barack Obama ise “Gözümüzü korkutamayacaklar. Korkunç eylemleri bizi sadece bütünleştirir” dedi.

Dünya, Suriye ve Irak’ta ele geçirdikleri bölgelerde hilafet ilan eden terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin ABD’li bir gazeteciyi daha katletmesinin şokunu yaşıyor. Time, Foreign Policy ve Christian Science Monitor dergilerine çalışan 31 yaşındaki serbest gazeteci Steven Sotloff’ın önceki gün IŞİD tarafından yayınlanan infaz görüntülerinin gerçek olduğu açıklandı. Steven Sotloff, geçen yıl ağustos ayında Kilis sınırından Suriye’ye geçtikten sonra Halep yakınlarında kaçırılmış, ABD’li meslekdaşı James Foley’in boğazının kesilerek öldürüldüğü, kendisinin de “sıradaki kişi” olarak gösterildiği 19 Ağustos’taki videoya kadar haber alınamamıştı. Steven’ın annesi, oğlunun affedilmesi için bizzat IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’ye çağrıda bulunarak “O sadece masum bir gazeteci. Lütfen oğlumu serbest bırakın” demişti. IŞİD, önceki gün ABD’nin Guantanamo Kampı’nda tuttukları mahkumların giydiği turuncu kıyafetli Steven Sotloff’ın başının kesilerek infaz edildiği görüntüleri yayınladı.

ABD: GÖRÜNTÜLER GERÇEK

Siyah maskeli ve İngiliz aksanlı IŞİD militanı, Sotloff’un boğazını kesmeden önce ABD Başkanı’nı tehdit ederek “Geri döndüm Obama. Bunun sebebi İslam Devleti’ne yönelik küstah politikan. Senin füzelerin halkımızın boynuna isabet ettikçe, bizim bıçağımız da senin halkının boynunda olacak” diye konuştu. Videoda “sıradaki kişi” olarak İngiliz rehine David Haines gösterildi. Görüntülerde Sotloff’un başını keserken görülen kişinin James Foley’yi öldüren kişiyle aynı olduğu sanılıyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden dün “İstihbarat birimlerinin yaptığı inceleme sonucunda söz konusu videonun gerçek olduğu sonucuna varılmıştır” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız