SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çeken ve Yazan: Vali

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, çeşitli görüşmeler için gittiği Ankara’dan Malatya’ya döndü. Adana üzerinden gelen Vali Daşöz, yolda çektiği iki fotoğrafı ve kendisine hissettirdiklerini kaleme aldı, Malatya’daki basın kuruluşlarıyla paylaştı.

 

İşte o fotoğraflar ve Valinin fotoğraflara dair yazdıkları:

…

“25 Haziran günü Ankara’dan Malatya’ya Adana üzerinden döndüm.

            Yolculuk sırasında gördüğüm iki manzara çok ilgimi çekti.

            Bunlardan birincisi Tuz Gölünün rengiydi.

            Doğal tuz kaynağımız olan Tuz Gölü genelde beyaz renktedir.

            Ancak bu defa kıyıları hariç gül kurusu rengindeydi.

            Bu yoldan yıllardır pek çok defa geçmeme rağmen gölü ilk defa bu renkte gördüm. İnanılmaz bir manzaraydı.

            Durumu anlamak için Şereflikoçhisar Kaymakamı ve Tarım İlçe Müdürünü aradım.

            “Bunun sebebi, Artemia Salina adında bir bakteri. Bu bakteriler yaz başlangıçlarında yumurtalarını bırakır. İşte o zaman  göl bu rengi alır, flamingolar bu bakterileri yer” dediler.

            Çok ilginç değil mi? Tam bir mucize.

İkinci manzara; Aksaray yakınlarında yol kenarında koyunlarını otlatırken eşeğinin üstünde gazete okuyan çobanın görüntüsüydü. Çoban kendi dünyasındaydı, ama dünyanın bir parçası olduğunun da farkındaydı. Tam da “İşte o an” dedirten bir manzara değil mi?

Bu yolculuktan hafızamda kalan bu iki manzara oldu. Sizlerle paylaşmak istedim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız