SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çekim Merkezi Olacak"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğini geliştirmek, teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretimde yenilik yapmak amacıyla İnönü Üniversitesi öncülüğünde kurulan Malatya Teknokent, başvuruları almaya başladı.
 
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Malatya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baysar, "Bölgemizin kalkınması ve gelişmesine büyük katkıları olacak Malatya Teknokent başvuruları almaya başladı. Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik yapmak, verimliliği arttırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak amacıyla kurulan Malatya Teknokent'in çekim merkezi haline gelmesi bekleniyor. Yaklaşık 400 metrekare kapalı alana sahip olan ve TEKMER olarak kullanılabilecek binanın inşaatı bitirilmiş ve sınırlı sayıda firma ve girişimcinin burada faaliyete geçmesi sağlanacaktır. Girişimci ve firmalarımız Malatya Teknokent'te yer almak için www.malatyateknokent.com adresinde bulunan başvuru formlarını indirerek başvuru yapabileceklerdir. Malatya Teknokent hakkında detaylı bilgiye web adresimizden erişilebilir. Ayrıca, Mayıs ayında ihalesi yapılan idari bina ve inkübasyon merkezimizin inşaatı Aralık ayı sonu itibariyle bitmiş olacaktır. İdari bina ve inkübasyon merkezinde girişimcilere kiraya verilecek yaklaşık 50 ofisin yanı sıra idari bürolar, seminer ve toplantı salonları, konferans salonu ve yemekhane de bulunacaktır" dedi.
 
Baysar, teknokentlerin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerindeki rolünün düzenlenecek olan konferansla anlatılacağını kaydederek, "Malatya Teknokent faaliyetine başlarken öğretim elemanlarımızı, girişimci ve firmalarımızı bilgilendirmek amacıyla, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinde teknokentlerin rolü, üniversite-sanayi işbirliği ve Ar-Ge destekleri hakkında bilgi vermek üzere Çarşamba günü iki ayrı konferans düzenlenecektir. Konferanslara konuşmacı olarak son yıllarda büyük atılımlar yapmış olan Konya
Teknokent'in Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı davet edilmiştir. Ar-Ge ve İnovasyon Faaliyetlerinde Teknokentlerin Rolü konulu ilk konferans saat 10.00'da Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda verilecektir. Üniversite-Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Destekleri konulu ikinci konferans ise aynı gün saat 14.30'da 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Toplantı Salonunda verilecektir. Bütün öğretim elemanlarımız, girişimci ve firmalarımız ile ilgi duyan herkesin katılımını bekliyoruz" diye konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız