SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çekin Bedeli Ödenmeyince..

A- A+ PAYLAŞ

Haşim Karadağ'ın başkanlığı döneminde lisansların çıkarılabilmesi için Futbol Federasyonu'na verdiği çek ödenmeyince, lisansların askıya alınacağı bildirildi. Bu arada eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin, Federasyon aracılığıyla tahsil etmesi gereken 260 bin YTL tutarındaki alacağını, kulübün kayyuma kalması nedeniyle şimdilik istemediği, bu konuda federasyona yazılı bildirimde bulunduğu öğrenildi.

ÇEKİ VERİLDİ, ÖDENMEDİ..
Malatyaspor başkanlığına Haziran 2006'da getirildikten sonra birçok kongre yapan, bu kongrelerden 4 Ağustos'ta yapılandan 15 gün sonra, istifa ettiğini ve bu arada olağanüstü kongre kararını aldığını açıklayan dönemin başkanı Karadağ'ın yarattığı kaos Malatyaspor'u zor durumda bırakmıştı. Transfer edilen futbolculara lisans çıkarılabilmesi için Karadağ'ın istifası dikkate alınmamış, kongre süreci devam etmiş, lisans için gereken son günde sözleşmeler imzalanmıştı. Karadağ, lisansların çıkarılabilmesi için federasyona Malatyaspor Sportif A.Ş.'nin 540 bin YTL'lik çekini vermişti. Bu işlemden sonra "Malatyaspor'a zor gününde yine sahip çıktığı, lisansları çıkarttığı" söylenen Karadağ'ın verdiği çekin karşılıksız olması nedeniyle federasyon lisansların askıya alınmasının gündemde olduğunu bildirdi. Lisansların askıya alınması durumunda Malatyaspor'un yeni lisans çıkardığı oyuncular maçlarda yeralamayacak. Bu durumun, bu haftaki İstanbulspor maçı için de bir tehdit oluşturduğu öğrenildi.

FEDERASYONUN AÇIKLAMASI..
Futbol Federasyonu Malatya Bölge Müdürü Alper Talas, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bilindiği üzere 2007-2008 Futbol sezonu 1. transfer döneminde Malatyaspor kulübünün yeni transfer yapabilmesi için ödenmesi gereken futbolcu ve diğer kulüplere 540.000 YTL borcu bulunmaktaydı.

Malatyaspor kulübünün o günkü başkanı ve yönetimin rica ve sözlü taahhütleri sonucu 09 Ekim 2007 tarih 312214 no'lu Finansbank çeki ile alacaklı futbolcu ve kulüplere çek vadesinde alacaklarının ödeneceği bildirilmiştir.

Ancak vadesi geldiğinde, bankaya gönderilen çekin karşılğı olmadığı anlaşılmış, Malatyaspor Kulübüne çek bedelini ödenmesi istenmiş, buna rağmen bu girişimlere herhangi bir olumlu yanıt alınamamıştır.

Borca konu çek bedeli Türkiye Futbol Federasyonumuzun değil futbolcu ve diğer kulüplerin alacağıdır. Profesyonel Futbol Transfer Talimatının ilgili maddeleri gereği bu borcu Malatyaspor Kulübü'nün ödemesi gerekmektedir.

Tüm alacaklarla görüşülmüş verilen süre zarfında Malatyaspor kulübünün vermiş olduğu taahhüt gereği ödemenin yapılmaması durumunda 2007-2008 futbol sezonu 1. transfer döneminde başka kulüplerden transfer edilen futbolculara ait profesyonel futbolu lisansları borç ödeninceye kadar askıya alınacak ve ödenmeyen çek ile ilgili işlem yapılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız