SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çekirge ve Süneye Karşı Keklik

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:24:50
Çekirge ve Süneye Karşı Keklik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da çekirge ve süne ile mücadele için doğaya keklik bırakıldı. 

İnönü Üniversitesi Kampüsü alanında, Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından Keklik Üretim İstasyonu’nda üretilen 70 keklik, sembolik olarak doğaya bırakıldı.

Kekliklerin doğaya bırakılması programında konuşan Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, "Bugün itibariyle 60-70 keklik, sembolik olarak doğaya bırakılıyor. Yaban hayatı koruma adına herkes bilinçli olmalıdır. Avlanma mevsimi ve bölgeleri var. Av alanları dışında avlanma yapılmamalı. Doğal alanları koruma adına, yetiştirilen keklikler, çekirge ve süne ile mücadele için doğaya bırakılıyor" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, “Malatya’da göreve başladığım ilk yıllarda Çevre Bakanlığımızın talebi üzerine, kayısı bahçesi alanında 30 dönümlük alanı keklik üretmek üzere tahsis ettik. Geçen yıldan itibaren yılda 10 bin keklik üretilip, illere dağıtıldığını biliyoruz” diyerek, doğal hayatı koruma adına yapılan faaliyetleri hep desteklediklerini bildirdi.

Üretilen 70 keklik, sembolik olarak doğaya bırakılırken, bu yıl toplam 2 bin adet kekliğin doğaya bırakıldığı kaydedildi.

Programa, Doğa ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdür Vekili Şevket Bozdağ, Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Malatya İl Müdürü Abdullah Koç, rektör yardımcıları, ilgili ve yetkililer katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız