SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Celal Abiye Mektup...

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:16
Celal Abiye Mektup...
A- A+ PAYLAŞ

Suat KOZLUKLU

Sevgili Celal Abi

Ne yazacağımı, nasıl yazacağımı, ne kadar yazabileceğimi bilemiyorum. 

Bir 14 Şubat günü, hiçbirimizin beklemediği şekilde aramızdan, ayrıldın. Takvimlerde yapraklar ne kadar çabuk savruluyor. Bugün senin acı bir trafik kazası sonucu dönmemek üzere gidişinin üzerinden tam 4 yıl geçmiş. Ama vefatınla bıraktığın acı tazeliğini koruyor. Dostların yokluğuna katlanamıyor. 

Belki merak etmişsindir diye sana biraz buradan haberler vermek istedim. Bunlar seni pek sevindirecek haberler değil ama ne yaparsın ki bizim “alemde” durum böyle işte!

Hizmet aşkıyla paranı, sağlığını ve en güzel günlerini verdiğin, memleketin Malatya’nın sevgilisi Malatyaspor artık yok. Yani var olmasına var da, adı artık profesyonel liglerin hiçbirinde okunmuyor.! Maalesef bugüne kadar düşmediği yere düştü Malatyaspor’un. Amatör kümede oynuyor. Değil eski günlerine dönmesi profesyonel bir kategoriye yükseklemisi bile hayal, mevcut şartlar altında. 

Bu yetmezmiş gibi yöneticilik yapmış sen ve birçok arkadaşın Malatyaspor meselesinden dolayı davalık. Şaşırıp, neden, diye sorma. Cevabını vermek çok zor, hatta biz de tam bilemiyoruz “neden?”  Bir şeyler anlatmaya, söylemeye kalksam yattığın yerde senin de huzurun kaçacak. İyisi mi boş ver!

Çok sevdiğin Pütürge’n sert geçen kışlarla uğraşıyor. Şiro Çayı akmaya devam ediyor. 

Malatya artık “büyükşehir” oldu. Keyfimiz gıcır

AK Parti’nin iktidarı sürüyor ama AB’ye halen giremedik.

Kongre üyesi olduğun Fenerbahçe’de işler çok karışık. Şike meselesinden başkan Aziz Yıldırım içeri girdi çıktı. O gün bu gündür kulüpte pek huzur yok. Aslında Türk futbolunda da pek huzur yok. Bildiğin şeyler. Kavga-dövüş, kapatılan sahalar, alınan cezalar, bir süre boş laf, kuru gürültü-patırtı…

Hikmet (Tanrıverdi), Hasan Hüseyin (Şener) abi ve adını sayamadığım çok sayıda dostun seninle bir araya gelip balık yemeyi özlüyoruz. Sık sık olmasa da bir araya geldiğimizde sohbet ediyor, gülüyor, bazen kahkaha atıyoruz ama sen aklımıza geldiğinde gözlerimiz buğulanıyor. Açıkçası onların da pek tadı yok. 

Senin yokluğunda İstanbul’da çok şey değişti. Alabildiğince konut yapıldı. İstanbul’un silueti gökdelen silueti oldu. Trafik halen sorun. 3. havaalanı ve köprü yapılacak İstanbul’a ama trafik sorunu çözülecek gibi gözükmüyor. 

Biz hayat mücadelesi içinde eskisi kadar Malatya’ya gidemiyoruz. Ama orada yaşayan dostlarımız Malatya’nın da artan oranda betonlaştığını, yeşilini kaybettiğini söylüyorlar. 

Sana gerçekten kötü bir haberim var. Söylesem mi söylemesem mi bilemiyorum ama ömrünü ve hatta canını verdiğin dünya markası ‘Celal Birsen’ şemsiyelerinde işler pek yolunda değilmiş. İnşallah toparlanır da sana en azından ismini yaşatan markandan iyi haberler veririm. 

Ben burada mektubuma son veriyorum.  Nur içinde yat güzel insan Celal Birsen… Unutmadan yol arkadaşın Muhsin (Erdoğan) ağabeye de selamlarımızı ilet.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız